ΔΕΘ 2022 – Μητσοτάκης: «Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος – Εγώ δεν είμαι κωλοτούμπας»

Τέλος σε κάθε συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου έβαλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσο της ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός δέχτηκε ερώτηση για το θέμα, τονίζοντας πως δεν είναι… κωλοτούμπας και έτσι ο εκλογικός νόμος δεν θα αλλάξει λίγους μήνες πριν οι πολίτες προσέλθουν στις κάλπες.

Αναλυτικά:

Σας ζητούν να αλλάξετε εκ νέου τον εκλογικό νόμο, επειδή η σταθερότητα περνά και από τους κανόνες του παιχνιδιού θα αλλάξετε τον εκλογικό νόμο;

Έχω δεχθεί τέτοιες εισηγήσεις, αλλά δώσατε την απάντηση. Δεν είμαι κωλοτούμπας. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σταθεροί και δεν νοείται να αλλάξουν λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Θα πορευτούμε με τον ψηφισμένο εκλογικό νόμο. Ο ψηφισμένος νόμος δίνει το μπόνους και βάζει τον πήχη της αυτοδυναμίας στο 37% – 38%. Προτιμώ να αναλώσω την ενέργειά μου στο να πείθω τους πολίτες γιατί στις μεθεπόμενες εκλογές πρέπει η χώρα να πετύχει ισχυρή κυβέρνηση με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Δεν τίθεται θέμα εκτός από μια περίπτωση, αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεχθεί ότι η κάλπη της απλής αναλογικής είναι βόμβα και συμφωνήσουμε από κοινού εκλογικό νόμο. Επειδή αυτό δεν θα συμβεί όμως, είμαι περίπου βέβαιος ότι θα πορευθούμε στις επόμενες εκλογές με τον υφιστάμενο νόμο. Έχω χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που έχω με τους πολίτες δεν θα την υποθηκεύσω για κανέναν.

Recommended For You

About the Author: efoni