
Ελεύθερα θα μπορούν να κινούνται από σήμερα Παρασκευή (18.07.2025) τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας καθώς ο δακτύλιος παύει να ισχύει.
Το καλοκαίρι έφερε και την παύση του δακτυλίου με τους οδηγούς των αυτοκινήτων να μπορούν να κινούνται χωρίς περιοορισμούς στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που βρίσκεται σε ισχύ, ο δακτύλιος θα εφαρμοστεί ξανά στα μέσα του προσεχούς Οκτωβρίου.
Τα όρια του Δακτυλίου
Ο δακτύλιος θα εκτείνεται στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:
Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.
Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του Μικρού Δακτυλίου τα μέτρα περιορισμού δεν ισχύουν.
Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον Μικρό Δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).