Δίκη για το Μάτι: Στις 3 Ιουνίου η απόφαση του Εφετείου

Στις 3 Ιουνίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής τον Ιούλιο του 2018.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αγορεύσεων των συνηγόρων στη δευτεροβάθμια δίκη και όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, η απόφαση του θα εκφωνηθεί στις 3 Ιουνίου 2025.

Η Δικαιοσύνη παλεύει με τον χρόνο που μετράει αντίστροφα προκειμένου να μην παραγραφεί η υπόθεση, αφού στα 8 χρόνια παραγράφονται τα πλημμελήματα αν δεν υπάρχει αμετάκλητη καταδίκη. Τον Ιούλιο συμπληρώνονται 7 χρόνια από την τραγωδία, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι τον Ιούλιο του 2026 η υπόθεση θα πρέπει να έχει περάσει και από τον Αρειο Πάγο.

Εισαγγελική πρόταση

Η εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την ενοχή των 12 από τους 21 συνολικά κατηγορούμενους. Ανάμεσα τους η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης. Τη λίστα των νέων κατηγορουμένων για τους οποίους η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι συμπληρώνουν οι Φίλιππος Παντελεάκος τότε διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Γκολφίνος Διευθυντής του «199» και Δαμιανός Παπαδόπουλος τότε Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Νέας Μάκρης.

Με την ίδια πρόταση ζητήθηκε η ενοχή και των έξι πρωτοδίκως καταδικασθέντων κατηγορουμένων, Σωτήρη Τερζούδη τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλου τότε υπαρχηγού, Ιωάννη Φωστιέρη τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, Χαράλαμπου Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής και Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, του ανθρώπου από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Recommended For You

About the Author: efoni