Δήμος Ωρωπού: Τρίτο διαδικτυακό σεμινάριο για την καταπολέμηση της κατάθλιψης

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), σε συνεργασία με τον Δήμο Ωρωπού διοργανώνει σήμερα στις 12:30 την τρίτη ενότητα με θέμα: Κατάθλιψη – υποστήριξη των φροντιστών.

Είναι διαδικτυακή Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Ομιλήτρια της Δράσης είναι η Ψυχολόγος κα Σμαράγδα Χρηστάκη.

Για δωρεάν συμμετοχή: https://zoom.us/j/93762810460
Για παρακολούθηση: https://youtu.be/X9h38oKxzTc

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας Ωρωπού είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια.

Πλήθος Δημοτών χρησιμοποιεί σήμερα τις υπηρεσίες του λογισμικού των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Για να ενημερώνεστε για τις προληπτικές εξετάσεις που ταιριάζουν στην ηλικία και το φύλο σας και για την επανεξέταση τους, καθώς και για να έχετε πρόσβαση στην προληπτική εξέταση κατά της κατάθλιψης (την κλίμακα αυτοαξιολόγησης κατά Zung) κάντε εγγραφή στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας μέσα από το site www.kepygeias.org και δημιουργείστε το δικό σας προφίλ.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης είπε: «Η έγκυρη ευαισθητοποίηση και ο έγκαιρος προσυμπτωματικός έλεγχος που προσφέρεται από την δομή των ΚΕΠ Υγείας, είναι καθοριστικοί παράγοντες για την αντιμετώπισή της κατάθλιψης».

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γεώργιος Γιασημάκης δήλωσε «Ο Δήμος Ωρωπού συμμετέχει στη Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη μέσω του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου μας που είναι ανοιχτή διαδικτυακά σε όλους τους δημότες μας».

Recommended For You

About the Author: efoni