Δήμος Ωρωπού: Τίμησε την μνήμη του Άγιου Ανδρέα

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του πολιούχου και προστάτη Αγίου και Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου στην Σκάλα Ωρωπού. Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κύριλλος παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, του Βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου, αντιδημάρχων του Δήμου Ωρωπού, του προέδρου της ΚΕΔΩ, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων φορέων και Πολιτιστικών Συλλόγων. Ακολούθησε μικρή λιτάνευση της ιερής εικόνας και του τιμίου λειψάνου του Αποστόλου Ανδρέου με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου και πιστών. πολιούχο και προστάτη.

“Τιμούμε τη μνήμη, το έργο και το κήρυγμα του Αγίου Ανδρέα. Είναι οδηγός μας στις δύσκολες εποχές και στις μεγάλες δοκιμασίες που περνάει η ανθρωπότητα. Ενωμένοι, αλληλέγγυοι και με τη δύναμη της αγάπης θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες. Χρόνια πολλά”, είπε στο εορταστικό μήνυμα του ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, ήταν ο πρώτος που κλήθηκε από τον Χριστό να γίνει Απόστολος, γι’ αυτό και στην ορθόδοξη παράδοση συχνά αποκαλείται «Πρωτόκλητος». Ο Ανδρέας φέρει ελληνικό όνομα (από το ἀνδρεία, γενναιότητα). Γεννήθηκε μεταξύ του 5 και 10 μ.Χ.[6] στην πόλη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας. Ο Ανδρέας και ο αδελφός του Πέτρος μετέρχονταν το επάγγελμα του ψαρά στη λίμνη της Τιβεριάδος όταν ακολούθησαν τον Χριστό. Το μαρτύριό του υπολογίζεται πως συνέβη περί το 60 μ.Χ. την εποχή των διωγμών από το Νέρωνα, αν και η παράδοση που αναφέρει ότι σταυρώθηκε στην Πάτρα.

Recommended For You

About the Author: efoni