Δήμος Ωρωπού: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Δήμου Ωρωπού για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων, τα οποία οι πολίτες θα χρησιμοποιούν δωρεάν για τις μετακινήσεις τους.

Είναι μία σημαντική πρωτοβουλία που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών, προωθώντας τις «πράσινες» μετακινήσεις εντός των πόλεων και των χωριών του Δήμου μας.

Μετά από πρωτοβουλίες και σχετική πρόταση της Δημοτικής Αρχής εγκρίθηκε χρηματοδότηση, ύψους 255.783,00 ευρώ από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας και από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Δήμος Ωρωπού, θα προμηθευτεί ηλεκτρικά ποδήλατα, ενώ σε επιλεγμένες περιοχές του Δήμου μας θα λειτουργήσουν σημεία για τη φόρτιση και τη στάθμευση των ποδηλάτων αυτών.

Στη χρηματοδότηση, περιλαμβάνεται και η λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος web based, ένα λογισμικό διαχείρισης και ένα ηλεκτρονικό σύστημα, που θα επιτρέπει την αυτόματη δωρεάν μίσθωση των ηλεκτρικών ποδηλάτων, χωρίς την παρουσία προσωπικού, αλλά και τον άμεσο εντοπισμό τους για λόγους ασφαλείας.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: “Ο Δήμος μας είναι μέσα στις εξελίξεις και επωφελείται για τους πολίτες και τους επισκέπτες κάθε χρηματοδοτικής δυνατότητας. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ένας σύγχρονος, άμεσος, διασκεδαστικός και οικολογικός τρόπος μετακίνησης για όλη την οικογένεια και φυσικά και για τους επισκέπτες που έχουμε στόχο να αυξήσουμε”.

Recommended For You

About the Author: efoni