Δήμος Ωρωπού: Εγκρίθηκαν 1,1 εκ. ευρώ για την ενίσχυση των Αφιδνών παρά την καθολική απουσία της αντιπολίτευσης

Σε μία ιστορική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού που λήφθησαν αποφάσεις για την οικονομική ενίσχυση των Αφιδνών που επλήγη από τη μεγάλη πυρκαγιά της 5ης Αυγούστου, οι εκπρόσωποι της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης απουσίασαν σκόπιμα και συνειδητά με σκοπό να προκαλέσουν ματαίωση της συνεδρίασης λόγω έλλειψης απαρτίας.

Να σημειωθεί πως ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης βρίσκεται σε αργία για πειθαρχικό παράπτωμα.

Αλγεινή όμως εντύπωση προκάλεσε και η απουσία των τεσσάρων εκπροσώπων της αντιπολίτευσης που προέρχονται από τις Αφίδνες προσπαθώντας να ματαιώσουν αποφάσεις ενίσχυσης της περιοχής απ΄όπου εκλέγονται.

Φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσε η παρουσία του Χρήστου Μίχα από την αντιπολίτευση και των ανεξαρτήτων Τζούλης Κούτσουρη, Χρήστου Σαμπάνη, Μιχάλη Τόλια, Παναγιώτη Πέππα.

Η συνεδρίαση όχι μόνο έγινε κανονικά αλλά και αποφασίστηκε ομόφωνα η ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών με συνολικά 1.057.000 Ευρώ.

Πρόκειται για 890.000 Ευρώ που προέρχονται από επιχορηγήσεις της Πολιτείας και 167.000 Ευρώ από το ταμείο του Δήμου Ωρωπού.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης στηλίτευσε το οργανωμένο σχέδιο των μελών της αντιπολίτευσης να ματαιώσουν την έγκριση της ενίσχυσης για τις Αφίδνες:

«Οπως γίνεται αντιληπτό υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια από την αντιπολίτευση, δηλαδή, του ανθρώπους που διέλυσαν τον Δήμο και τον οδήγησαν στην καταστροφή. Οργανωμένα και συνειδητά προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στις πυρόπληκτες περιοχές και μάλιστα οι άνθρωποι που εκλέγονται από εκεί. Συντονισμένα προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Η Δημοτική Αρχή προχωράει με ανθρώπους που αγαπούν το Δήμο και θα λάβουν σημαντικές αποφάσεις για την ενίσχυση και αναγέννηση του Δήμου και των περιοχών που έπαθαν μεγάλες καταστροφές. Δεσμευόμαστε επίσης πως και το τελευταίο Ευρώ θα δοθεί στις Αφίδνες σε αντίθεση με ότι έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή στον Κάλαμο».

Ο αντιδήμαρχος Κώστας Λίτσας είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση: «Σε τόσο δύσκολες στιγμές η αντιπολίτευση κάνει τακτικισμούς πάνω στα καμένα και στον πόνο των συμπολιτών μας. Δεν είναι δυνατόν σε τόσο δύσκολες στιγμές και τόσο κρίσιμες αποφάσεις να απουσιάζουν όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης. Πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες που έχουν απέναντι σε όσους έχουν υποστεί ζημιές και απέναντι στον τόπο που έχει ανάγκη υποστήριξης».

O αντιδήμαρχος Bαγγέλης Ηλιάσκος τόνισε: «Λυπάμαι πραγματικά για την οργανωμένη απουσία της μειοψηφίας στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό την αναβολή της συνεδρίασης λόγω έλλειψης απαρτίας. Σε ένα συμβούλιο που θα πρέπει να ψηφίσουμε την κατανομή των πιστώσεων για αναγκαία έργα αποκατάστασης 1.057.000 € στην Δ.Κ. Αφιδνών μετά τις πρωτόγνωρες πυρκαγιές του Αυγούστου.

Κυρίως οι πιο έμπειροι αυτοδιοικητικοί και στις δύο παρατάξεις γνωρίζουν ότι οι διαδικασίες ανάθεσης και υλοποίησης εργασιών και προμηθειών είναι τόσο χρονοβόρες και δεν πρέπει να χάνεται ούτε μία μέρα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία όποια και αν είναι η πολιτική μας αντιπαράθεση, όποιες και αν είναι οι διαφορές μας, είναι κρίμα για τον τόπο μας, είναι κρίμα για τις Αφίδνες, πραγματικά λυπάμαι».

Το μέλος του Δ.Σ. Παναγιώτης Πέππας δήλωσε: «Εγώ θα προσθέσω πως οι Καλαμιώτες ακόμα περιμένουν τις ενισχύσεις από τις φωτιές του 2017 και του 2018 και τα χρήματα που πήγαν σε άλλα έργα. Ελπίζω αυτή τη φορά οι περιοχές που κάηκαν να απορροφήσουν όλα τα χρήματα για την ενίσχυση τους».

Ο αντιδήμαρχος Αφιδνών Γιάννης Δήμας είπε: «Απόψε λαμβάνουμε απόφαση για 1.057.000 Ευρώ που θα δοθούν στις Αφίδνες για την αποκατάσταση των ζημιών. Δυστυχώς και με λύπη βλέπω πως απουσιάζουν και οι τέσσερις εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης από τις Αφίδνες οι οποίοι όχι μόνο έπρεπε να ήταν εδώ αλλά και να υπερψηφίσουν την ενίσχυση. Αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο στην πλατεία των Αφιδνών απουσίασαν σε αυτή την ιστορική συνεδρίαση».

Το μέλος του Δ.Σ. Αγγελος Χατζηιωάννου: «Είναι κατάντια αυτό που συμβαίνει σήμερα από ανθρώπους που υποτίθεται πως υπερασπίζονται το δίκαιο των πολιτών. Για τον κύριο Ρούσση και την παρέα του το καταλαβαίνω. Κάποιοι άλλοι όμως δεν έπρεπε να τους ακολουθήσουν».

Recommended For You

About the Author: efoni