Δήμος Σαρωνικού: Nέα δωρεάν rapid test Covid-19 (drive through)

Ο Δήμος Σαρωνικού, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, διοργανώνει για δεύτερη φορά, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και με τον συντονισμό της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρας Ράπτη, δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid covid-19 test), με τη μέθοδο drive-through, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021.
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο Λαγονήσι, στη λεωφόρο Καλυβίων (στον ύψος του κόμβου πριν την παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου) από τις 10.00 έως και τις 15.00. Η όδευση των οχημάτων θα γίνεται από τον παράδρομο της παραλιακής → οδός Κολοκοτρώνη → οδός Ομήρου (διενέργεια rapid test) → έξοδος προς τον κόμβο.
Υπενθυμίζουμε ότι τα drive through rapid tests θα πραγματοποιηθούν, σε όσους επιθυμούν (από την ηλικία των 10 ετών και άνω), από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ χωρίς ραντεβού, αποκλειστικά σε άτομα που θα μετακινούνται ή θα επιβαίνουν σε αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο ή ηλεκτρικό πατίνι. Rapid covid-19 test δεν θα διενεργηθούν σε πεζούς.
Για τη διενέργεια του τεστ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιδείξουν Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας και να δηλώσουν το ΑΜΚΑ τους καθώς και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, στον οποίο θα λάβουν τα αποτελέσματα του rapid test.
Οι συμμετέχοντες θα μετακινηθούν στέλνοντας «1» στο 13033 ή συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο μετακίνησης με την επιλογή «1». Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Όσον αφορά στα αποτελέσματα των τεστ, για όσα είναι αρνητικά οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται με SMS, ενώ κλήση θα δέχονται όσοι προκύψουν θετικοί. Όπως σημειώνεται από τον ΕΟΔΥ, όσοι δεν λάβουν SMS λόγω φόρτου δικτύου, είναι αρνητικοί.
Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου ευχαριστεί τον ΕΟΔΥ για την ανταπόκριση στο αίτημα του δήμου για νέα διενέργεια drive – through rapid test (μετά την επιτυχημένη πρώτη δράση στις 24/1 στην Ανάβυσσο) και καλεί τους πολίτες να προσέλθουν επιβαίνοντας στα οχήματά τους ώστε να υποβληθούν γρήγορα και με ασφάλεια σε δωρεάν έλεγχο για τον covid-19.

Recommended For You

About the Author: efoni