Δήμος Σαρωνικού: Aφαίρεση αυθαίρετων κατασκευών από τις παραλίες

Π. Φιλίππου: «Οι προσπάθειές μας για ελεύθερες ακτές συνεχίζονται μέχρι να αποδοθούν στους πολίτες, ως δημόσιο αγαθό. Σήμερα ξεκινήσαμε την αφαίρεση αυθαίρετων κατασκευών από τις παραλίες μας».

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, επικεφαλής κλιμακίου αποτελούμενο από συμβούλους της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης, μετέβη σήμερα το πρωί σε παραλίες της περιοχής προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία σε καταπατημένους κοινόχρηστους χώρους και να παραστεί στην εκκίνηση των εργασιών αφαίρεσης αυθαίρετων κατασκευών.
Πρώτη στάση, αποτέλεσε μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Αττικής, το «Πεύκο» στο 41,5 χλμ Αθηνών-Σουνίου, όπου εδώ και χρόνια εκτυλίσσεται μια απίστευτη ιστορία καταπάτησης δημόσιου χώρου. Πρόκειται για παραλία όπου το ισχύον περιπεπλεγμένο νομικό καθεστώς που διέπει τη διαχείρισή της έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον αυθαιρετούχο καταστηματάρχη που επεκτείνει τις δραστηριότητές του όχι μόνο σε όλο το μήκος της ακτής αλλά και στη θάλασσα, χωροθετώντας θαλάσσιες δραστηριότητες χωρίς καμία άδεια.
Κατά τη σημερινή αυτοψία, και ενώ έχουν προηγηθεί διαρκείς και συντονισμένες ενέργειες από την πλευρά της δημοτικής αρχής του Π. Φιλίππου, διαπιστώθηκε ότι είχαν αφαιρεθεί από τον ενδιαφερόμενο, ένα αυθαίρετο κιόσκι, αυθαιρέτως τοποθετημένα ομπρελοκαθίσματα καθώς και τα ταχύπλοα που χρησιμοποιεί παρανόμως για θαλάσσιες δραστηριότητες.
«Έχουμε αναλάβει ευρεία πρωτοβουλία για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των παραλιών του δήμου Σαρωνικού και η σημερινή ημέρα αποτελεί κλιμάκωση των ενεργειών μας. Οι πολίτες έχουν συνταγματικό δικαίωμα να απολαμβάνουν ελεύθερες ακτές και για εμάς αυτό αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα και καθήκον. Οι συνεχείς και έντονες διαμαρτυρίες τους για τις καταπατημένες παραλίες, μας υποχρεώνουν να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να αποδοθούν στους νομίμους ιδιοκτήτες: στους ίδιους τους πολίτες» υπογράμμισε ο Π. Φιλίππου προσθέτοντας: «Ύστερα από πιέσεις μας, αποσπάσαμε δεσμεύσεις από την ΕΤΑΔ ΑΕ ότι θα απομακρύνει τον καταπατητή από το τμήμα που διαχειρίζεται, φέτος το καλοκαίρι. Εμείς από την πλευρά μας διαφυλάττουμε το τμήμα που διαχειρίζεται ο Δήμος. Θα επανέλθουμε στο χώρο άμεσα», υπογράμμισε ο κ. Φιλίππου.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο μετέβη στην παραλία «Άγιος Νικόλαος» Αναβύσσου, όπου διαπιστώθηκε εκτεταμένη παραβίαση της δημόσιας έκτασης με τοποθέτηση αυθαίρετης περίφραξης καθώς και μεγάλης κλίμακας αμμοληψία. Ύστερα από πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής τα συνεργεία του Δήμου, παρουσία της αστυνομίας, παρενέβησαν και αφαίρεσαν την περίφραξη ενώ συνέχισαν τις εργασίες προκειμένου να αποκαταστήσουν την παραλία στην πρότερη μορφή της.

Recommended For You

About the Author: efoni