Δήμος Σαρωνικού: Ευρεία τηλεδιάσκεψη για το θέμα της παράλιας Πεύκο

Ευρεία τηλεδιάσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση του αυθαίρετου καταπατητή μιας από τις πιο γνωστές παραλίες της περιοχής, της παραλίας «Πεύκο», πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 14/4  με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι περισσότεροι από τους συναρμόδιους φορείς που είχαν κληθεί από τη δημοτική αρχή, προκειμένου να αναζητηθεί κοινή συνισταμένη αντιμετώπισης του ζητήματος.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος Π. Φιλίππου, στον οποίο πρόσφατα ο καταπατητής απηύθυνε εξώδικο-εκφοβισμού εξαιτίας της συστηματικής προσπάθειας του να αποδώσει τον χώρο στους πολίτες, ενημέρωσε για την προσπάθεια εκφοβισμού τόσο προς τον ίδιο όσο και προς τους δημότες, για τα διαρκή μηνύματα διαμαρτυρίας που καταφθάνουν στο δήμο αλλά και για κείμενο με περισσότερες από 300 υπογραφές κατοίκων που ζητούν την απομάκρυνση του αυθαιρετούχου. «Ήρθε η στιγμή ο κάθε αρμόδιος φορέας να αναλάβει τις ευθύνες του, στο ακέραιο. Είμαστε όλοι υπόλογοι έναντι των πολιτών που απαιτούν από τους αιρετούς αλλά και τους κρατικούς λειτουργούς να διαφυλάττουμε το κράτος δικαίου. Οι παραλίες είναι δημόσιο αγαθό και για εμάς η αποδέσμευση τους από πάσης φύσεως καταπατητές είναι καθήκον και απόλυτη προτεραιότητα», υπογράμμισε. Όπως τόνισε ο κος. Φιλίππου στη συνέχεια, η δημοτική αρχή θα καλέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν άμεσα προκειμένου να απομακρυνθούν οι αυθαίρετες κατασκευές από τη δημόσια έκταση.
Κοινός τόπος μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ότι το νομικό καθεστώς που διέπει τη διαχείριση της συγκεκριμένης παραλίας, είναι περιπεπλεγμένο μεταξύ Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ ΑΕ), Κτηματικής Υπηρεσίας και Δήμου με αποτέλεσμα ο καταπατητής να αξιοποιεί προς όφελός του τη γραφειοκρατία και τις ολιγωρίες και να επεκτείνει ολοένα και περισσότερο τις δραστηριότητές του, είτε τοποθετώντας σε όλο το μήκος της ακτής και σε κοντινές αποστάσεις ομπρέλες και ξαπλώστρες, είτε εμφανίζοντας νέες αυθαίρετες κατασκευές και κυρίως προσκαλώντας χωρίς καμιά άδεια σκάφη αναψυχής για θαλάσσια σπορ. Επισημαίνεται ότι, πρόσφατα τοποθετήθηκε ακόμα ένα ξύλινο κιόσκι στο ανατολικό άκρο της παραλίας.
Η ΕΤΑΔ ΑΕ από την πλευρά της δεσμεύτηκε ότι ως ιδιοκτήτης τμήματος της έκτασης θα προωθήσει άδεια κατεδάφισης για τις αυθαίρετες κατασκευές και εγγυήθηκε ότι ο καταπατητής θα φύγει από τον χώρο φέτος το καλοκαίρι. Η δε Δημοτική Αρχή που έχει την ευθύνη, εκ του νόμου, να προστατεύσει το τμήμα του αιγιαλού που ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία θα παρέμβει άμεσα.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της ΕΤΑΔ ΑΕ, του Λιμεναρχείου Βουλιαγμένης, οι αντιδήμαρχοι κκ. Ευάγγ. Ζεκάκος, Γ. Κυριακόπουλος, Χρ. Γκίνης, οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κκ. Γ. Σωφρόνης, Χ. Τσιγαρίδας, Σ. Γαλανοπούλου καθώς και οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου κκ. Σπ. Χρυσοφώτης και Κ. Κατερινόπουλος.

Recommended For You

About the Author: efoni