Δήμος Σαρωνικού: Δρομολογεί σημαντικά έργα προϋπολογισμού άνω των 2 εκατ. ευρώ

Σημαντικά έργα προϋπολογισμού άνω των 2 εκατ. ευρώ δρομολογεί η δημοτική αρχή Σαρωνικού, πιστή στις δεσμεύσεις της για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Με γνώμονα αυτές τις αρχές και μετά από συστηματική δουλειά της δημοτικής αρχής του Πέτρου Φιλίππου, τα έργα ωρίμασαν και εντάχθηκαν σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα από τα οποία αντλούνται πόροι για την υλοποίηση τους. Όπως έγινε γνωστό στο δημοτικό συμβούλιο της 7ης Ιουνίου  εντάσσονται στον προϋπολογισμό του Δήμου, προκειμένου να ξεκινήσει η πραγματοποίησή τους, τα παρακάτω έργα:

Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Σαρωνικού συνολικού προϋπολογισμού 756 χιλιάδων ευρώ, εκ των οποίων 600 χιλιάδες θα προέλθουν από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και τα υπόλοιπα από ιδίους πόρους. Στο έργο περιλαμβάνεται αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, κλειστών και ανοιχτών, καθώς και η εγκατάσταση κλιματιστικού στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Κακλαμανάκης» (απόφαση ένταξης 26/1/2021).

Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, συνολικού προϋπολογισμού 650 χιλιάδων ευρώ, εκ των οποίων 328 χιλιάδες από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής) και το υπόλοιπο ποσό από ιδίους πόρους. Στο έργο «Παρεμβάσεις βελτίωσης ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά κτίρια Δήμου Σαρωνικού» συμπεριλαμβάνονται το γυμνάσιο Αναβύσσου, το κοινοτικό κατάστημα Π. Φώκαιας και το λύκειο Καλυβίων (απόφαση ένταξης 8/3/2021).

Αποκατάσταση-ανακαίνιση παλαιού δημοτικού σχολείου Π. Φώκαιας και δημιουργία περιβάλλοντα χώρου. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 780 χιλιάδων ευρώ χρηματοδοτείται από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής (υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης Δήμου Σαρωνικού-Περιφέρειας Αττικής 7/4/2021).
Εργασίες διαμόρφωσης ραμπών και WC ΑμΕΑ σε σχολικά κτίρια δήμου Σαρωνικού συνολικού προϋπολογισμού 48 χιλιάδων ευρώ, από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ (απόφαση ένταξης 6/4/2021).

Σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, προϋπολογισμού 40 χιλιάδων ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου». Η μελέτη θα αφορά σχεδιασμό των κατάλληλων σημείων εγκατάστασης φορτιστών για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων (απόφαση ένταξης 23/12/2020).

Προμήθεια θαλάμων θερμομέτρησης, απολύμανσης και αποστείρωσης σε εισόδους δημοτικών κτιρίων, προϋπολογισμού 15 χιλιάδων ευρώ από ιδίους πόρους.

Προμήθεια τεσσάρων διαδρόμων για πρόσβαση λουομένων ΑμΕΑ στη θάλασσα, προϋπολογισμού 16 χιλιάδων από ιδίους πόρους.

«Μέσα από ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες σχεδιάζουμε και οργανώνουμε έναν δήμο πρότυπο» σχολιάζει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου. Και προσθέτει: «Προχωράμε, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν από την πανδημία του κορωνοϊού, στην υλοποίηση σημαντικών έργων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής».

Recommended For You

About the Author: efoni