Δήμος Σαρωνικού: Δημιουργία Πάρκου Αναψυχής στη Λεωφόρο Καλυβίων

Ένα έργο που θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Σαρωνικού και θα αποτελέσει πόλο έλξης για πλήθος επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής, δρομολογεί η δημοτική αρχή του Πέτρου Φιλίππου.

Πρόκειται για τη διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου, επί της Λεωφόρου Καλυβίων (παλιά παιδική χαρά), όπου σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται δημιουργία πάρκου, το οποίο θα στοχεύει στην ψυχαγωγία-αναψυχή, στο παιχνίδι και στην άθληση των μικρών ή μεγάλων σε ηλικία χρηστών. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί στα μέσα Μαΐου μέσω δημόσιου ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού τους όρους του οποίου αποφάσισε ομόφωνα  η Οικονομική Επιτροπή σε συνεδρίασή της στις 19 Απριλίου. Την επίβλεψη της μελέτης πραγματοποίησε η τεχνική υπηρεσία του δήμου με ευθύνη του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και Τουρισμού, Γ. Κυριακόπουλου.

Το έργο  «Διαμόρφωση Κοινόχρηστου Χώρου Πλατείας Λαγονησίου επί της Λεωφόρου Καλυβίων της ΔΕ Καλυβίων» περιλαμβάνει αμφιθέατρο, παιδική χαρά, ένα μικρό αναψυκτήριο καθώς και περιοχή για άσκηση. Ειδικότερα, οι πεζοδιάδρομοι περιμετρικά του πάρκου θα χρησιμοποιούνται για ελαφρά άσκηση (περπάτημα – τρέξιμο), ενώ αυτοί στο εσωτερικό του θα οδηγούν στους υπόλοιπους θεματικούς χώρους ψυχαγωγίας, αναψυχής και χαλαρής άθλησης.

Η χωροθέτηση αμφιθεάτρου ενισχύει τον πολιτιστικό χαρακτήρα της περιοχής, αφού θα μπορεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις διάφορων ομάδων, σχολείων κλπ, και να αποτελεί σημείο αναφοράς της νεολαίας της περιοχής. Προστίθεται αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, φωτισμός κ.λπ.), ενώ η παιδική χαρά θα αντικατασταθεί στο σύνολό της με νέα και σύγχρονη που θα είναι σύμφωνη με τις διατάξεις της Υ.Α. 28492/09 όπως ισχύει, και το τελικό αποτέλεσμα θα οδηγεί σε αδειοδοτημένη εγκατάσταση που θα συνοδεύεται από βεβαίωση καταλληλότητας λειτουργίας (από την αρμόδια Επιτροπή Παιδικών Χαρών).
Παράλληλα, προβλέπεται η κατασκευή διαμορφώσεων για κίνηση ΑμεΑ σε όλο το χώρο με στόχο την ασφαλή προσπελασιμότητα και τη δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης.

Ο υπό ανάπλαση χώρος βρίσκεται επί της Λεωφόρου Καλυβίων  (παλιά παιδική χαρά), την αρτηρία που συνδέει την ευρύτερη περιοχή των Καλυβίων με το παραλιακό μέτωπο, η οποία αποτελεί για τον Δήμο Σαρωνικού σημαντικό άξονα εμπορικών χρήσεων, υπηρεσιών, αναψυχής αλλά και κατοικίας.

Recommended For You

About the Author: efoni