Δήμος Σαρωνικού: Δενδροφύτευση στο Μνημείο του ναυαγίου «ORIA»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε δενδοφύτευση στο Μνημείο του ναυαγίου “ORIA” , με αφορμή την Ημέρα της Γης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου. Απώτερος στόχος της δράσης, η οποία ξεκίνησε το 2020 με τη φύτευση 1500 δέντρων, είναι να τοποθετηθούν στο χώρο 4100 κυπαρίσσια όσα, δηλαδή, και τα θύματα του ναυαγίου.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο Δήμος Σαρωνικού ενέκρινε και στήριξε την πρωτοβουλία εθελοντών της ΜΚΟ We4All και εργαζομένων της εταιρείας ΒΙΚΟΣ ΑΕ, που προέβησαν στη φύτευση 1000 ακόμη δέντρων, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Η σημερινή μέρα είναι για εμάς ξεχωριστή, καθώς γιορτάζουμε την Ημέρα της Γης, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον και τιμώντας παράλληλα τα θύματα του “ORIA”» σημείωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου. Από την πλευρά τους οι εθελοντές δεσμεύτηκαν ότι στο προσεχές μέλλον και με την προϋπόθεση ότι η πανδημία της Covid-19 θα έχει περιοριστεί δραστικά, θα πραγματοποιήσουν μεγάλες και ανοιχτές προς τους πολίτες δράσεις δενδροφύτευσης σε διαφορετικές περιοχές, δημιουργώντας ένα πιο πράσινο μέλλον για τους  κατοίκους των πόλεων.

Με το πέρας της δεντροφύτευσης  ο δήμος θα αναλάβει το πότισμα και τη συντήρηση των δέντρων.

Recommended For You

About the Author: efoni