Δήμος Ραφήνας: Υπεγράφη η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Ραφήνας Πικερμίου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παρουσία του δημάρχου Β. Μπουρνούς, υπέγραψε την απόφαση για την υλοποίηση παρεμβάσεων, εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο του Δημαρχείου Ραφήνας Πικερμίου, προϋπολογισμού 494.563,32 ευρώ.

Κατά την υπογραφή που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020), Άξονας Προτεραιότητας 4. Η πρόσκληση που έχει εκδοθεί από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας αφορά σε 54 Δήμους (εξαιρούνται οι Δήμοι που συμμετέχουν σε ΟΧΕ/ΒΑΑ) και έχει συνολικό προϋπολογισμό 24,9 εκ. €. Ο κάθε Δήμος έχει συγκεκριμένο επιλέξιμο προϋπολογισμό για την υλοποίηση των παρεμβάσεών του, ανάλογα με το πληθυσμιακό του μέγεθος.

Στην περίπτωση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου το έργο αφορά στην Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιρίου του Δημαρχείου. Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων
  • Θερμοϋγρομόνωση δώματος
  • Αναβάθμιση συστήματος ψύξης-θέρμανσης μέσω αντικατάστασης των υφιστάμενων συστημάτων VRV με νέα συστήματα VRF Inverter-VAM υψηλής ενεργειακής απόδοσης
  • Εγκατάσταση συστήματος BMS
  • Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων
  • Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος (Net Metering)

Recommended For You

About the Author: efoni