Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Πρόγραμμα Κατάρτισης Ανέργων Ηλικίας 30-49 Ετών με Επιδότηση 2520 ευρώ

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας για το πρόγραμμα κατάρτισης ( voucher ) ανέργων «Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30-49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής ».

Στην προσπάθεια βοήθειας και στήριξης των πολιτών το Κέντρο Κοινότητας πέραν της πληροφόρησης σχετικά με σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού ή της ενημέρωσης για τον αριθμό των θέσεων εργασίας και κατάρτισης , μπορεί να παίξει ενεργό ρόλο υποστήριξης των ενδιαφερομένων συμπολιτών μας στην συγκέντρωση των δικαιολογητικών για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΑΝΕΡΓΟΙ, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι , να ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-49 ετών και να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης .

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελούμενων είναι μέχρι 01/02/2021 και ώρα 14.00 στην ιστοσελίδα : http:// www.voucher.gov.gr/

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση και αναβάθμιση των προσόντων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων και η διευκόλυνση της ένταξης/επανένταξής τους στην αγορά εργασίας. Οι ωφελούμενοι θα καταρτιστούν και θα πιστοποιηθούν στους τομείς τεχνικών επαγγελμάτων:
• μεταποίησης/βιομηχανίας, κατασκευών,
• υγείας – πρόνοιας,
• τουρισμού και επισιτισμού.
Το πρόγραμμα περιέχει :
• 200 ώρες θεωρητικής κατάρτισης .
• Πρακτική άσκηση – on the job training – σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα (380) ωρών.
• Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Για πληροφορίες σχετικά με την συγκέντρωση των δικαιολογητικών για την υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου στο τηλέφωνο 2294039049.

Recommended For You

About the Author: efoni