Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Ξεκίνησε το «Summer Camp» για παιδιά και εφήβους με ιδιαίτερες δεξιότητες

Στο χώρο των 1ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων, τον οποίο παραχώρησε άμεσα ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου μετά από αίτημα της ΑΜΚΕ «ΑΒΑΛΗ» ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου το «Summer Camp» για παιδιά και εφήβους με αυτισμό.

Φέτος συμμετέχουν 54 παιδιά και έφηβοι, 7 έως 21 ετών, ενώ 27 θεραπευτές θα αναλάβουν την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία τους. Η λειτουργία του Camp είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς για πολλά από αυτά τα παιδιά αποτελεί τη μοναδική τους διέξοδο διακοπών.

Θα λειτουργήσει έως τα τέλη Ιουλίου, πέντε ημέρες την εβδομάδα και έξι ώρες ημερησίως ενώ θα περιλαμβάνει διαφορετικές δράσεις επί καθημερινού προγράμματος στο οποίο θα εμπλακούν πολλοί τοπικοί φορείς της Ραφήνας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο (αρ. απόφασης 82/2021) αποφάσισε ομόφωνα να παραχωρήσει στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΑΒΑΛΗ» το εν λόγω σχολικό συγκρότημα, μετά από εισήγηση-απόφαση της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θα διατεθούν αίθουσες, τουαλέτες, και εξωτερικοί χώροι ενώ ο χώρος κρίθηκε κατάλληλος λόγω των υποδομών, του μεγάλου προαύλιου και της εύκολης πρόσβασης στην παραλία.
Ειδικά φέτος η ικανοποίηση του αιτήματος της «ΑΒΑΛΗΣ», υπό τις δύσκολες συνθήκες του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, έχει μεγαλύτερη αξία και σημασία.

Με την άμεση ανταπόκριση, ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου θέλει να στείλει το μήνυμα, ότι δίνει προτεραιότητα στα παιδιά και ειδικά στα παιδιά με ιδιαίτερες δεξιότητες.

Recommended For You

About the Author: efoni