Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου: Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής οφειλών

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ενημερώνει ότι με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2022 αλλάζει ο τρόπος πληρωμής οφειλών και καθίσταται υποχρεωτική η χρήση επιταγών ή κάρτας (χρεωστική).

Ειδικότερα η εν λόγω απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ (Α 1289/22-12-2020 – ΦΕΚ Β΄5855/31-12-2020) αναφέρει:

«Οφειλές προς το Δημόσιο, από οποιαδήποτε αιτία, οι οποίες, κατ΄ εξαίρεση, εξακολουθούν να εισπράττονται από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα ελεγκτικά Κέντρα, καταβάλλονται υποχρεωτικά με επιταγές ή με τη χρήση καρτών πληρωμών».

Στην εν λόγω απόφαση επισημαίνονται, επίσης, οι περιπτώσεις εξαιρέσεων και πάντως μέχρι του ποσού των εκατό (100) ευρώ:

«Σε εξαιρετικές και απολύτως δικαιολογημένες περιπτώσεις όταν συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία είσπραξης με επιταγές ή με τη χρήση καρτών πληρωμών καθώς και στις περιπτώσεις ύπαρξης επείγουσας ανάγκης, επιτρέπεται η είσπραξη με μετρητά για ποσό καταβολής που δεν υπερβαίνει τα εκατό (100) ευρώ, κατόπιν έγγραφης έγκρισης, του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ ή του Ελεγκτικού Κέντρου επί του σώματος του αποδεικτικού είσπραξης».

Παρακαλούνται οι πολίτες, προς αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας, να τηρήσουν την εν λόγω οδηγία καθώς η απόφαση θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα.

Recommended For You

About the Author: efoni