Δήμος Παλλήνης: Εξασφαλίστηκαν 1.500.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για το Πράσινο Σημείο

Ευρωπαϊκή  χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκ. ευρώ, εξασφάλισε ο Δήμος Παλλήνης, για την υλοποίηση του Πράσινου Σημείου, το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα του Στρατηγικού Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου μας, για το Περιβάλλον και την Ανακύκλωση.

Προβλέπεται η μελέτη και κατασκευή του κεντρικού Πράσινου Σημείου (για την χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, όπως χαρτί, πλαστικό, γυαλί, μέταλλο, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα είδη καθώς και ογκώδη και πράσινα απόβλητα) καθώς και τριών Πράσινων Γωνιών Ανακύκλωσης, μια σε κάθε Δημοτική Ενότητα. 

Επίσης, προβλέπεται η ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων στη πηγή και προώθηση της οικιακής κομποστοποίησης.

Η σχετική απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράφηκε στις 17 Ιουνίου 2021 και προβλέπει την ένταξη της πράξης «Δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων Δήμου Παλλήνης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές, Μεταφορές, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». 

Η χρηματοδότηση αφορά τόσο στις μελέτες όσο και στην κατασκευή των απαιτούμενων έργων. 

Δήλωση Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου: «Η εξέλιξη αποτελεί καρπό επίμονης και εξαντλητικής δουλειάς του Δήμου Παλλήνης. Η υλοποίηση των έργων θα συμβάλει δραστικά στην αύξηση της ανακύκλωσης και στη μείωση των απορριμμάτων που οδηγούνται προς ταφή. Αυτοί είναι και οι βασικοί στόχοι της Δημοτικής Αρχής και του Στρατηγικού Σχεδίου για το Περιβάλλον και την Ανακύκλωση. Συνεχίζουμε με συνέπεια και μεθοδικά βήματα, την προσπάθεια μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας, εξοικονομώντας παράλληλα, πολύτιμους πόρους που μπορούν να στραφούν σε άλλα χρήσιμα έργα και δράσεις, που έχει ανάγκη πόλη μας». 

Recommended For You

About the Author: efoni