Δήμος Παιανίας: Η επετειακή ιστοσελίδα για 2021 είναι πλέον στη διάθεση του κοινού

Η επετειακή ιστοσελίδα για 2021 είναι πλέον στη διάθεση του κοινού. Σκοπός της σελίδας είναι η ψηφιακή προβολή και αποτύπωση των τεσσάρων αξόνων που κατήρτισε η Επιτροπή “Παιανία, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση”, καθώς επίσης και η προβολή ιστορικού υλικού, η προβολή των δράσεων, των εκδηλώσεων και των πρωτοβουλιών του Δήμου Παιανίας και της Επιτροπής, καθώς επίσης και η συνεχής ενημέρωση του κοινού για νέα και δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ιδιαίτερης σημασίας γεγονός είναι πώς για πρώτη φορά ψηφιοποιούνται πολύτιμες εκδόσεις που αφορούν την ιστορία της Παιανίας, των Γλυκών Νερών, καθώς επίσης βρίσκονται ψηφιακά αποθετήρια πολιτιστικού-πολιτισμικού λαογραφικού υλικού από τους συνεργαζόμενους φορείς του Δήμου Παιανίας, προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες.

Μέσα από την ιστοσελίδα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθούν και να ενημερώνονται. Σε λίγο καιρό, μάλιστα, θα μπορούν να απολαύσουν και τις ψηφιακές εκθέσεις, οι οποίες είναι υπό κατασκευή.

Λόγω των περιορισμών του COVID-19 οι φυσικές εκδηλώσεις δεν δύνανται να πραγματοποιηθούν. Ως εκ τούτου, η τεχνολογία μας προσφέρει τις δυνατότητες να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Εθνική μας Παλιγγενεσία. Σε σύντομο χρόνο θα αναρτηθεί το πλήρες ημερολόγιο δράσεων του Δήμου Παιανίας για όλο το έτος μαζί με πλούσιο υλικό.

“Το 2021 είναι το παράθυρο στον νέο αιώνα. Μέσα από μια ανοικτή διαδικασία, η οποία επ’ ουδενί δε θα σταματήσει στις 25 Μαρτίου διαμορφώνουμε το φιλόδοξο σχέδιο δράσεων και πρωτοβουλιών μας με τη συμμετοχή των φορέων και όλης της κοινωνίας του Δήμου Παιανίας. Η ιστοσελίδα του 2021 αποτελεί την ψηφιακή παρακαταθήκη που θα μείνει στο χρόνο, αφήνοντας το αποτύπωμα του 2021 χαραγμένο πάντα στις μνήμες μας” δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ανέλαβε ο Τάσος Φιακάς.

Recommended For You

About the Author: efoni