Δήμος Παιανίας: «Η ανανέωση των σχολείων μας ο πρώτος στόχος»

Το σχέδιο «Παιδεία 2021-2023» τέθηκε επί τάπητος κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη με τον πρόεδρο της ΚΤΥΠ Τιμολέοντα Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Αθανάσιο Γιάνναρη.
Οι δύο πλευρές εξέτασαν τις δυνατότητες επιτάχυνσης των διαδικασιών με την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών που θα ανοίξουν τον δρόμο για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων στον Δήμο Παιανίας.
Ο Ισίδωρος Μάδης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες υιοθετήθηκαν από την διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταγράφηκε για ανέγερση Ειδικού Σχολείου.
Επιπλέον συζητήθηκαν τρόποι άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που εντοπίζονται στις υπάρχουσες σχολικές μονάδες.
Το σχέδιο «Παιδεία 2021-2023» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανέγερση νέων σχολικών δομών, όπως:
– 3ο νηπιαγωγείο Γλυκών Νερών (βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης εκπόνησης μελέτης)
– 4ο Νηπιαγωγείο Παιανίας (βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης εκπόνησης μελέτης)
– Ειδικό σχολείο (κατάθεση δικαιολογητικών για έγκριση κτιριολογικού προγράμματος)
– 5ο Δημοτικό Παιανίας (Έχει εκδοθεί άδεια δόμησης).
«Η ανανέωση των σχολικών μονάδων στον Δήμο Παιανίας είναι πρωταρχικής σημασίας και είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι η διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών αντιλαμβάνεται το αντικειμενικό πρόβλημα σε μια πόλη με γερασμένα κτίρια και αυξημένες ανάγκες. Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Παιανίας έχει αυξηθεί πληθυσμιακά με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις να μην επαρκούν. Έχουμε τη δέσμευση και του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου για άμεση επίλυση του προβλήματος» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Ισίδωρος Μάδης.

Recommended For You

About the Author: efoni