Δήμος Παιανίας: Δωρεάν λειτουργία δύο ΚΔΑΠ

Ο Δήμος Παιανίας σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΟΙΤΑΜΕ ΨΗΛΑ» θα λειτουργήσει ΔΩΡΕΑΝ δύο (2) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Για τη ΔΚ Παιανίας, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης θα βρίσκεται στο 2ο Δημοτικό Παιανίας, για τη ΔΚ Γλυκών Νερών θα βρίσκεται στο 2 ο Λύκειο Γλυκών Νερών (Φούρεσι).

Ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης, σε δήλωσή του, ανέφερε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αναγγέλλω την ίδρυση και λειτουργία 2 Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) προς όφελος των ίδιων των παιδιών και των εργαζόμενων γονέων τους.
Στόχος και σκοπός των ΚΔΑΠ είναι να έχουν όλα τα παιδιά, πρόσβαση σε χώρους δημιουργίας κοντά στην οικογένεια, το σπίτι, τη γειτονιά, να συναναστρέφονται με συνομηλίκους και να καθοδηγούνται από εξειδικευμένο προσωπικό σε δράσεις που τα κάνουν χαρούμενα, ταιριάζουν στην ηλικία τους και αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους. Μέσω των πολλών ποιοτικών παιδαγωγικών δραστηριοτήτων θα δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να απασχολούνται στον ελεύθερο απογευματινό τους χρόνο να αξιοποιήσουν την ενεργητικότητά τους ώστε να ωφεληθεί ο τρόπος σκέψης τους και η κοινωνικοποίησή τους. Είμαστε περήφανοι που θα προσφέρουμε αυτή την ψυχαγωγική και εκπαιδευτική δυνατότητα στους μαθητές του Δήμου μας από τη νέα σχολική χρονιά».

Η συμμετοχή των παιδιών θα είναι εντελώς δωρεάν μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2021-2022» με την εξασφάλιση voucher, για την απόκτηση του οποίου πρέπει να γίνει ηλεκτρονική αίτηση και υποβολή φακέλου στην Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 11 μηνών με έναρξη τον Σεπτέμβριο 2021. Παρακαλούμε τους γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν τα παιδιά τους σε ένα από τα δυο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Παιανίας να επιλέξουν μεταξύ των 2 ΚΔΑΠ και να υπογραμμίσουν τις ενδεικτικές δραστηριότητες για τις οποίες ενδιαφέρονται, τα στοιχεία του παιδιού και τα στοιχεία επικοινωνίας ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί τους για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες.

Η «ΚΟΙΤΑΜΕ ΨΗΛΑ» δύναται να αναλάβει (δωρεάν) όλη την διαδικασία του φακέλου με τα δικαιολογητικά, προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να βοηθηθούν στην σύνταξη του φακέλου να το συμπληρώσουν στην αίτηση τους.

Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος μπορούν να σταλούν έως την 9η Ιουλίου 2021 στο e-mail: kdappaiania@gmail.com ή απευθείας στο link https://koitamepsila.gr/kdap-paianias να κατατεθούν στο Δημαρχείο, Καραολή και Δημητρίου 38Α, ΤΚ 19002, Παιανία Αττικής 1ος όροφος.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε από Δευτέρα – Παρασκευή από 9:00 έως 17:00 στο τηλέφωνο 6949 652760.

Recommended For You

About the Author: efoni