Δήμος Παιανίας: Αποχαιρετά με θλίψη τον Θανάση Λαβίδα

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης αποχαιρετά με θλίψη τον Θανάση Λαβίδα, πρόεδρο του ΔΣ της Lavipharm ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, 8 Μαΐου 2021. Από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, υπήρξε στενή συνεργασία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ο Θανάσης Λαβίδας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του τον Σεπτέμβριο του 2019 εξέφρασε την δέσμευσή του να στηρίξει δράσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Κατά το παρελθόν είχε αναλάβει την κατασκευή αίθουσας σύγχρονης τέχνης στο Μουσείο Βορρέ, την εκ βάθρων αναπαλαίωση του παλαιού δημαρχείου του Δήμου Παιανίας και μόλις πρόσφατα την ανακαίνισή του.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1948, ο Θανάσης Λαβίδας ανέλαβε το 1976 τη διοίκηση της οικογενειακής φαρμακευτικής επιχείρησης, που ιδρύθηκε το 1911. Αποφάσισε να μετατρέψει την εισαγωγική εταιρεία σε ένα πρότυπο επαγγελματικό περιβάλλον. Μετά από 46 χρόνια κάτω από τη διοίκησή του, η Lavipharm μεταμορφώθηκε σε έναν ολοκληρωμένο Όμιλο έρευνας κι ανάπτυξης, παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα με έντονη διεθνή δραστηριότητα, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Διετέλεσε για 12 συνεχή έτη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.) επιφορτισμένος με τις Διεθνείς Σχέσεις. Ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Η.Π.Α. και μέλος Δ.Σ. σε διμερή επιχειρηματικά συμβούλια που στόχο έχουν να προάγουν την ελληνική επιχειρηματικότητα σε νέες αγορές. Όραμά του ήταν η εδραίωση της χώρας μας στη διεθνή σκηνή ως μέλος της διευρυμένης Ευρώπης, ανταγωνιστική σε υπηρεσίες, ποιότητα, τεχνολογία. To 2011, η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε τα διάσημα του Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, ως φόρο τιμής για τη συμβολή του στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ των λαών και τη συνεργασία σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου και ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας. Ήταν επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ARIAD, εταιρείας βιοτεχνολογίας με έδρα τη Βοστώνη, εισηγμένη στο Nasdaq της Νέας Υόρκης. Τέλος, ήταν Honorary 49er του Young Presidents Organisation (YPO), Intercontinental Chapter.

Recommended For You

About the Author: efoni