Δήμος Μαρκόπουλου: Στην Ψηφιακή Εποχή με 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι!

Εγγυημένες ταχύτητες Internet 100Mbps & 200Mbps με 100% οπτική ίνα μέχρι το χώρο του τελικού χρήστη απολαμβάνουν κάτοικοι κι επιχειρήσεις στο Μαρκόπουλο.

Ο Όμιλος ΟΤΕ, με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, ολοκλήρωσε τη δημιουργία ενός νέου δικτύου οπτικών ινών, αρχιτεκτονικής Fiber to the Home (FTTH), που καλύπτει περίπου 1.700 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, αντιλαμβανόμενος τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων για ακόμη υψηλότερες ταχύτητες Internet και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, στήριξε την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, χορηγώντας τις απαιτούμενες άδειες και διευκολύνοντας τις σχετικές εργασίες.

Νοικοκυριά κι επιχειρήσεις του Δήμου Μαρκοπούλου μπορούν πλέον να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360 για σύνδεση FTTH, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων με €13/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με €48.

Για τη διαθεσιμότητα, τους δικαιούχους και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site www.sfbb.gr.

Σήμερα, περίπου 6000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις στο Μαρκόπουλο και στο Πόρτο Ράφτη, απολαμβάνουν πολύ υψηλές ταχύτητες Internet έως 200Mbps (μέσω FTTC[2] και FTTH), χάρη στο μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, το COSMOTE Fiber.

Το γρήγορο Internet μέσω οπτικών ινών διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών και δίνει σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα. Μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και αποστέλλονται εξαιρετικά γρήγορα, ενώ μπορούν να γίνουν πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές on line. Με τον τρόπο αυτό καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δίκτυα οπτικών ινών διασφαλίζουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών με ταχύτητα, αξιοπιστία και ασφάλεια.

Recommended For You

About the Author: efoni