Δήμος Λαυρεωτικής: Ημερίδα Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης με θέμα: “Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες”

Ο Δήμος Λαυρεωτικής, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Απορριμμάτων (ΕΕΑΑ) και το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE)/ Μεσογειακή Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Δίκτυο MEdIES), σας προσκαλούν στην Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης με θέμα: “Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες”.

Η Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 (14:00 – 16:30) στην Ψηφιακή Πλατφόρμα ΖΟΟΜ πατώντας εδώ και μέσω live streaming στη σελίδα fb του Δήμου Λαυρεωτικής.
Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των κοινωνικών και οικονομικών φορέων του Δήμου Λαυρεωτικής για προγράμματα ανακύκλωσης και σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων που οδηγούν στη μείωση του πλαστικού και ειδικότερα των πλαστικών μιας χρήσης στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει ακριβώς στις 14:00, μπορείτε να συνδεθείτε από τις 13:30 και μετά.

Πρόγραμμα:

13:30 – 14:00 Προσέλευση
14:00 – 14:20 Εναρκτήρια ομιλία Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά.
14:20 – 14:40 “Η ανακύκλωση συσκευασιών στην Ελλάδα: υπάρχουσα κατάσταση, προκλήσεις και προοπτικές”, Δημήτρης Παπασωτηρίου, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).
14:40 – 14:52 “Πρακτικές λιμένων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος”, Γιάννα Κουλουβράκη, Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου (ΟΛΛ).
14:52 – 15:04 ‘’Μακροπλαστικά στις θάλασσες μας μέσω λεκανών απορροής (ποταμών και ρεμάτων). Η ελληνική τεχνολογία “CLEAN TRASH” (New Naval /ΕΛΚΕΘΕ – Claim Program, EU Horizon 2020) για την ανάκτησή τους πριν καταλήξουν στις θάλασσές μας’’, Γιώργος Πανταζάκος, Ειδικός αντιμετώπισης ρυπάνσεων, New Naval Limited.
15:04 – 15:16 ‘’Σχεδιασμός δράσεων ευαισθητοποίησης μαθητών και πολιτών στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων’’, Γεώργιος Σκούτας, Διευθυντής 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου.
15:16 – 15:28 ‘’Εκπαιδευτική δράση του ΚΠΕ Λαυρίου με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων’’, Φιλιώ Πέππα, μέλος ΠΟ του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου (ΚΠΕ).
15:28 – 15:40 ‘’Η ανάδειξη των ωφελειών της ανακύκλωσης στην επιχειρηματικότητα’’, Κώστας Λουκάς, τέως Πρόεδρος Εμπορικού-Επαγγελματικού-Βιοτεχνικού Συλλόγου Κερατέας. Πρόεδρος ΝΠΔΔ «Κέφαλος».
15:40 – 16:00 ‘’Το πρόγραμμα: “Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες”, Βασίλης Ψαλλιδάς και Ευτυχία Κορκίδη, Δίκτυο MEdlES του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης (MIO-ECSDE).
16:00 – 16:30 Παρεμβάσεις κατοίκων και φορέων.

Recommended For You

About the Author: efoni