Δήμος Λαυρίου: Λουκέτο σε κατασκήνωση 170 στρεμμάτων από το Δασαρχείο

Σε μεταξύ τους επικοινωνία και ανταλλαγή επιστολών βρίσκονται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ώστε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του Γενικού Διευθυντή Δασών, με την οποία ανακλήθηκε η εδώ και 50 χρόνια παραχώρηση των εγκαταστάσεων των παιδικών κατασκηνώσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Λαύριο Αττικής στο -τότε- υπουργείο Γεωργίας.

Ο κ. Σκρέκας μέχρι πριν τον τελευταίο ανασχηματισμό ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης γνωρίζει το θέμα και συμμετέχει στην αναζήτηση λύσης. Εδώ και πενήντα χρόνια το υπουργείο λειτουργούσε τις παιδικές κατασκηνώσεις του στο Λαύριο Αττικής. Οι κατασκηνώσεις λειτουργούσαν από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 και οι δαπάνες που βάρυναν το υπουργείο υπερβαίνουν κατά πολύ το 1.000.000 ευρώ. Το 2016 έγινε κατεπείγουσα μεταφορά προσφύγων στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης. Υπήρξαν διαβεβαιώσεις εκ μέρους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι η εγκατάσταση των προσφύγων είναι προσωρινή μέχρι την οριστική τακτοποίησή τους σε μόνιμες δομές. Όμως πριν από λίγες ημέρες ο Γενικός Διευθυντής Δασών ανακάλεσε την απόφαση παραχώρησης.

«Με την απόφαση αυτή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποστερείται των κατασκηνώσεων του στις οποίες εκτός των παιδιών των υπαλλήλων φιλοξενούνταν κατά κύριο λόγο παιδιά αγροτών από όλη την επικράτεια» αναφέρει σε επιστολή του προς τον ΥΠΕΝ, Κώστα Σκρέκα ο Σπήλιος Λιβανός.

ecopress.gr

Recommended For You

About the Author: efoni