Δήμος Κρωπίας: Υποφέρουν οι κάτοικοι από τις αλλεπάλληλες ληστείες

Μια βόλτα μέχρι το Κορωπί έκανε η εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, με την περιοχή να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την εγκληματικότητα, και αλλεπάλληλες ληστείες να ταλαιπωρούν πολίτες, αλλά και επαγγελματίες.

Στην κεντρική πλατεία Κορωπίου, η εκπομπή εντόπισε φούρνο, που τα τελευταία 30 χρόνια τον έχουν κλέψει περισσότερες από 100 φορές, κάτι που συνεχίζεται και στην πανδημία.

«Η παραβατικότητα στην περιοχή μας εστιάζεται σε δύο περιπτώσεις. Η πρώτη είναι κάποια άτομα που είναι χρήστες, και η δεύτερη σε μετακινούμενες ομάδες Ρομά που έχουν καταπατήσει αγροτικά ακίνητα και μένουν σε καλύβες», είπε ο δήμαρχος Κορωπίου, Δημήτρης Κιούσης.

«Έχουν μπει και με όπλα. Υπάρχει οργανωμένο έγκλημα και παραβατικότητα πιο ελαφριά», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κορωπίου, Νίκος Γιαννάκος.

Στην εκπομπή μίλησε και ο ιδιοκτήτης του φούρνου που έχει πέσει θύμα κλοπής, κ. Γιάννης Κουτρουμπίνης.

«Τον τελευταίο χρόνο έχουν μπει δέκα φορές. Είναι ένας Κορωπιώτης, γνωστός. Σπάει τα τζάμια και μπαίνει μέσα και παίρνει ό,τι βρει. Εμείς δεν αφήνουμε λεφτά. Η αστυνομία τον έχει πιάσει πολλές φορές, και επ’ αυτοφώρω. Αλλά τον αφήνουν ελεύθερο. Κλέφτης είναι, αυτή είναι η δουλειά του. Έχει σπάσει όλα τα καταστήματα στο Κορωπί. Δεν υπάρχει κατάστημα που δεν έχει σπάσει. Τον πιάνουν κάθε μέρα. Δεν τον κρατούν μέσα γιατί είναι ναρκομανής. Αυτός κάνει τη δουλειά του. Σε εποχή κορωνοϊού, και μόνο που σπάει η τζαμαρία είναι 1000 ευρώ ζημιά, και τίποτα να μην πάρει», είπε ο κ. Κουτρουμπίνης.

«Πρέπει να τροποποιηθεί ο Ποινικός Κώδικας, γιατί αυτοί υπολογίζουν ανάλογα με τη ζημιά που κάνουν τις ποινές τους. Κλέβουν τους υποσταθμούς της ΔΕΗ και τα καλώδια που συνδέουν τη μέση τάση. Οι περισσότεροι είναι μετακινούμενες ομάδες Ρομά που επιδίδονται σε τέτοιες ενέργειες. Έχουμε ζητήσει αύξηση της δυναμικότητας του αστυνομικού τμήματός μας», σημείωσε ο δήμαρχος της περιοχής.

 

Recommended For You

About the Author: efoni