Δήμος Κρωπίας-Σ.Π.Α.Υ: Δημιουργία περιβαλλοντικού & πολιτιστικού Μουσείου «Σπύρος Λέκκας»

Με την ευκαιρία εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ο Δήμος Κρωπίας, το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Υμηττού – Σπύρος Λέκκας» και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) έχουν την τιμή να ανακοινώσουν τη δημιουργία του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού Μουσείου Υμηττού –Σπύρος Λέκκας.

Η εκδήλωση της επίσημης ανακοίνωσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου, ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο Δημαρχείου Kρωπίας (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 47).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

– Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Ν. Κιούσης και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού–Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, οι οποίοι θα ανακοινώσουν από κοινού, τη δημιουργία του Μουσείου και τις πρώτες αποφάσεις και ενέργειες υποστήριξής του.

– Η Πρόεδρος του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Υμηττού – Σπύρος Λέκκας», ομότιμη καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Αλεξάνδρα Ζαμπετάκη – Λέκκα, θα παρουσιάσει το περιεχόμενο και το ρόλο του Μουσείου για τους κατοίκους των Δήμων του Υμηττού, καθώς και την εξέλιξη των εργασιών για τη δημιουργία του.

– Ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ο.Α.Σ.Π., καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, θα αναπτύξει το θέμα «Διαχείριση περιβάλλοντος στον Υμηττό, σε περίοδο εξελισσόμενης κλιματικής κρίσης».

Recommended For You

About the Author: efoni