Δήμος Διονύσου: 24ωρη επιφυλακή ενόψει της Μήδειας- 40 μηχανήματα σε ετοιμότητα, τηλέφωνα ανάγκης και σημεία διάθεσης αλατιού

Σε ύψιστη ετοιμότητα έθεσε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης το μηχανισμό του Δήμου, ενόψει της «Μήδειας» μετά από νέα σύσκεψη που πραγματοποίησε την Κυριακή 14/2 με τη συμμετοχή Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων, Αντιδημάρχων & Εντεταλμένων Συμβούλων, στελεχών της πολιτικής προστασίας, του περιβάλλοντος, της καθημερινότητας, των κοινωνικών υπηρεσιών καθώς και εκπροσώπων των εθελοντικών κλιμακίων του Δήμου.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε ότι:

1) 40 τουλάχιστον μηχανήματα του Δήμου Διονύσου είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το δευτερεύον οδικό δίκτυο του Δήμου για οποιαδήποτε μετακίνηση. Παράλληλα θα υπάρχουν και μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής για το κεντρικό οδικό δίκτυο.

2) Εξασφαλίστηκε η προμήθεια νέας ποσότητας χύμα αλατιού που θα διανέμεται σταδιακά στα εξής σημεία:

Άγιος Στέφανος
– Οδός Ηρώων Πολυτεχνείου
Άνοιξη
–  Δημοτικό Κατάστημα
Διόνυσος
– Λ.Διονύσου και Μητροπολίτου Κυδωνιών (πίσω από το περίπτερο)
Δροσιά
– Πλατεία Καζαντζάκη (Μαβίλη & Αργυροκάστρου)
 Κρυονέρι
– Γήπεδο Κρυονερίου (κοντά στο τέρμα Λεωφορείων)
Ροδόπολη
– Κλιμάκιο Εθελοντών Ροδόπολης (Ειρήνης 18, Ροδόπολη)
Σταμάτα
– Κεντρική Πλατεία Σταμάτας

3) Τέθηκαν σε 24ωρη επιφυλακή οι υπηρεσίες του Δήμου και οι Δημοτικές Κοινότητες, για κάθε έκτακτο περιστατικό.

4) Για έκτακτα απρόβλεπτα συμβάντα ή για την περίπτωση που συμπολίτες χρειάζονται βοήθεια και απαιτείται επειγόντως να μετακινηθούν αλλά δεν μπορούν λόγω των καιρικών συνθηκών (ευπαθείς ομάδες, νεφροπαθείς, έγκυοι κλπ), θα λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα 6936 575232 (Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Καθημερινότητας, Χρήστος Πέππας) και 6936 575234 (Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Γιούλα Λακαφώση). Για κάθε έκτακτο περιστατικό θα υπάρχει ενημέρωση του αρμόδιου Τοπικού Προέδρου, ο οποίος θα το αξιολογεί και θα δρομολογεί τη διεκπεραίωσή του.

5) Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στο Δήμο Διονύσου, τη Δευτέρα 15/2 και την Τρίτη 16/2 θα λειτουργήσουν θερμαινόμενοι Χώροι για την προστασία από το κρύο όποιου συμπολίτη μας έχει ανάγκη και συγκεκριμένα:

– στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου (Πεντζερίδη 3, Άγιος Στέφανος): από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.
– στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς (Γρηγορίου Λαμπράκη 19, Δροσιά): από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.
– στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου (Λ.Κρυονερίου 3, Κρυονέρι): από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.
– στο Δημοτικό Κατάστημα Διονύσου (Πλαστήρα 50, Διόνυσος): από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.

Στο πλαίσιο της αποφυγής προβλημάτων και άσκοπης ταλαιπωρίας, οι πολίτες καλούνται για τις επόμενες ημέρες:

– να αποφεύγουν τις άσκοπες  μετακινήσεις,

– να οδηγούν με ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά σε συνθήκες παγετού, όπου αυτός εκδηλωθεί, ειδικά νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα, χρησιμοποιώντας αντιολισθητικές αλυσίδες,

–  να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους και από τις δύο πλευρές των δρόμων, προκειμένου να μην παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων του Δήμου και των εθελοντών πολιτικής προστασίας.

Ο Δήμαρχος Διονύσου, οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, τα αρμόδια στελέχη πολιτικής προστασίας και τα εθελοντικά κλιμάκια, θα είναι επί ποδός καθ’όλο το 24ωρο για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Ο κ.Καλαφατέλης ευχαριστεί τους αιρετούς, τα στελέχη και το προσωπικό που είναι σε ετοιμότητα για να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο και ειδικά τους εθελοντές των κλιμακίων που αφιλοκερδώς και με αυταπάρνηση είναι πάντα στο πλευρό του Δήμου Διονύσου.   

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Recommended For You

About the Author: efoni