Δήμος Διονύσου: Ο Δήμαρχος Διονύσου Γ.Καλαφατέλης έβαλε το «Θεμέλιο Λίθο» στο νέο Λύκειο Διονύσου

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και αισιοδοξίας, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης έβαλε την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 το «Θεμέλιο Λίθο» στο νέο Λύκειο Διονύσου, παρουσία του Διευθυντή Κατασκευών της ΚΤΥΠ κ. Γ.Τσαγκάρη, των επιβλεπόντων μηχανικών του έργου καθώς και ολιγομελούς ομάδας Αντιδημάρχων και Τοπικών Συμβούλων της ΔΚ Διονύσου,  στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας. Πραγματοποιήθηκε επίσης αγιασμός από τον εφημέριο του Ι.Ναού Αγίου Γεωργίου Διονύσου π.Ευθύμιο.

Το εν λόγω έργο παίρνει σάρκα και οστά μετά από συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης του Δήμου Διονύσου, με τη σημαντική συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας και των συναρμόδιων υπηρεσιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο σχολείο που κατασκευάζεται επί ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Διονύσου.

Το σχολείο κατασκευάζεται σε οικόπεδο 11 περίπου στρεμμάτων, στη συμβολή της Λεωφόρου Διονύσου με την οδό Κάδμου, στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, δίπλα από το Κλειστό Γήπεδο.

Το έργο «Λύκειο Διονύσου – Οικοδομικές εργασίες και Η/Μ εγκαταστάσεις» έχει προϋπολογισμό 5.250.000 ευρώ και υλοποιείται από την ΚΤΥΠ Α.Ε.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του έργου, προβλέπεται η κατασκευή ενός διώροφου κτιρίου 3.000 τετραγωνικών περίπου, ενώ εκτός από τον αύλειο χώρο συνάθροισης των μαθητών θα δημιουργηθούν 12 θέσεις στάθμευσης (10 υπόγειες και 2 στον περιβάλλοντα χώρο), ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ καθώς και ένας Πολυχώρος εκδηλώσεων και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Το κτίριο είναι 12/θέσιο και μπορεί φιλοξενήσει τουλάχιστον 300 μαθητές. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το κτίριο είναι σχεδιασμένο να ενταχθεί στην κατηγορία Ενεργειακής τάξης Α’ ενώ προβλέπεται ακόμη η εφαρμογή Πράσινης Τεχνολογίας, με τη χρήση  φωτοβολταϊκών συστημάτων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το έργο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια περίπου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης καλαφατέλης δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η αυλαία του πολύ δύσκολου 2020 συνδυάζεται με την έναρξη κατασκευής ενός νέου σύγχρονου και ενεργειακού σχολείου στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, το πρώτο που κατασκευάζεται επί Καλλικρατικού Δήμου. Ενός σχολείου που ονειρευτήκαμε, σχεδιάσαμε και το υλοποιούμε σήμερα, βάζοντας το θεμέλιο λίθο, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώσαμε και βιώνουμε όλοι λόγω της πανδημίας. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχω  πολύ καλά νέα και για άλλα δύο σχολεία, το νέο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου, ένα επίσης Βιοκλιματικό Σχολείο, καθώς και το νέο ΕΠΑΛ στον κόμβο Αγίου Στεφάνου. Εμείς θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τις σχολικές υποδομές του Δήμου μας. Προχωράμε πάνω απ’ όλα με έργο, όραμα και αισιοδοξία για τις επόμενες γενιές, βάζοντας τις βάσεις για την αναγέννηση του Δήμου μας, στην επόμενη δεκαετία που ξεκινάει. Σήμερα επίσης νιώθω και υπερηφάνεια, μαζί με όλους εκείνους που βοήθησαν για να υλοποιηθεί το έργο, τις Τεχνικές Υπηρεσίες, τις υπόλοιπες Υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, γιατί αφήνουμε στα παιδιά μας μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη για το αύριο. Το δικό μας χρέος είναι να συνεχίσουμε, ακόμη πιο δυνατά, υλοποιώντας αντίστοιχα έργα ουσίας για το Δήμο μας».

Recommended For You

About the Author: efoni