Δήμος Διονύσου: Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού και BE ACTIVE

Ο Δήμος Διονύσου και η αρμόδια Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας, συμμετέχουν και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 23-29 Σεπτεμβρίου 2022 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος αθλητισμού BE ACTIVE, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού,  με σκοπό την διάδοση και προώθηση των πολιτών στην κίνηση και τον αθλητισμό.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Διονύσου κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, θα υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις:

α) Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 7μμ αγώνες μπάσκετ 3on3 στο “Κόκκινο Χωράφι” από τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου και τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις του Δήμου με σκοπό την διασκέδαση την άθληση και την ευεξία. Στη δράση θα συμμετέχει και Ολυμπιονίκης-Παγκόσμιος Πρωταθλητής , εκπρόσωπος του προγράμματος BE ACTIVE , με μέριμνα της ΓΓΑ.

β) Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου  2022 και ώρα 10.30πμ – 1μμ , Το χάντμπολ στις γειτονιές του Διονύσου, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΟΧΕ) άθληση για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της περιοχής στο προαύλιο του 1ου δημοτικού σχολείου Αγίου Στεφάνου,  παιχνίδια χάντμπολ, ισορροπίας και κινητικότητα, αγώνας μεταξύ παιδιών και γονέων, υπό την καθοδήγηση προπονητών και γυμναστών της ΟΧΕ, παρουσία Ολυμπιονικών της ΓΓΑ.

γ) Δευτέρα 26  και Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, Διαλέξεις: «Η διατροφή συμπαίκτης της υγείας και της άθλησης» για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου. Οι ενημερωτικές διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Διατροφολόγων με μέριμνα της ΓΓΑ, στα γυμνάσια σχολεία : Αγιου Στεφάνου, Κρυονερίου, Διονύσου, Δροσιάς και  Άνοιξης.

δ) Τετάρτη  28 Σεπτεμβρίου 2022 Ασκήσεις Τεχνικών Αυτοάμυνας και Γυμναστικής Cross Training στο Κλειστό Γήπεδο του Διονύσου, από 11:00 πμ – 13:00 μμ, για γυναίκες, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυμναστηρίων. Για γυναίκες κάθε ηλικία με την καθοδήγηση γυμναστών θα περάσουν ένα ευχάριστο πρωινό με σωματική άσκηση με σκοπό να εντάξουν τη γυμναστική στην καθημερινή τους ζωή.

ε) Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 Έκθεση Ζωγραφικής με έργα των παιδιών των δημοτικών και γυμνασίων σχολείων του Δήμου Διονύσου, εμπνευσμένα από τον αθλητισμό και την άθληση.

Recommended For You

About the Author: efoni