Δήμος Διονύσου: Δημοπρατείται τον Ιούνιο το μεγάλο έργο επισκευής και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων

Εγκρίθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου η σύνταξη των όρων δημοπρασίας με ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Διονύσου, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 € (600.000 € ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II του Υπουργείου Εσωτερικών και 400.000 € από ίδιους πόρους του Δήμου).

Οι επισκευές που προβλέπονται βασίζονται στους φακέλους που έχουν ήδη συνταχθεί και υποβληθεί αναφορικά με την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις έχουν τεθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το έργο που πρόκειται να δημοπρατηθεί στις αρχές Ιουνίου, αφορά σε τέσσερις (4) αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Διονύσου, και ειδικότερα:

– το ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου,
– το ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου στη Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης,
– το ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου, με εγκαταστάσεις για στίβο (κουλουάρ), στη Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς,
– το ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου, με εγκαταστάσεις για στίβο (κουλουάρ), στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου.

Οι παρεμβάσεις έχουν ως στόχο την ορθή και ασφαλή λειτουργία και τη βελτίωση της ποιότητας της χρήσης των εν λόγω εγκαταστάσεων , την εξασφάλιση της καταλληλότητας της χρήσης των υφιστάμενων κτηρίων και κατασκευών από άποψη στατικής, δομικής και υγιεινής, την τήρηση των προϋποθέσεων που ορίζονται από την ΚΥΑ 408113/21902/2725/603/4-10-17 καθώς και τα 27 ελάχιστα απαραίτητα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά των αθλητικών εγκαταστάσεων, που έχουν προσδιοριστεί από τη Διεύθυνση Μελετών Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Μετά από την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων επισκευών τα τέσσερα (4) γήπεδα θα καταταγούν στην κατηγορία Α2, που παρέχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης ερασιτεχνικών αγώνων και προπονήσεων.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε σχετικά:

«Μετά από δύο δύσκολα χρόνια πανδημίας, οι νέοι και νέες του Δήμου μας δικαιούνται και αξίζουν σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις. Η αρχή γίνεται από τα 4 ανοιχτά γήπεδα σε Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Δροσιά και Διόνυσο. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι αναβαθμίζουμε τις υποδομές στίβου στα γήπεδα Δροσιάς και Διονύσου. Στόχος και επιδίωξή μας είναι να μπορέσουμε στο μέλλον να υλοποιήσουμε αντίστοιχες παρεμβάσεις και σ’άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας. Συνεχίζουμε δυνατά με έργο σε κάθε τομέα».

Ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης Στέφανος Κριεμάδης δήλωσε από την πλευρά του:

«Το έργο κατασκευής, επισκευής και συντήρησης των ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας μπαίνει επιτέλους σε φάση υλοποίησης. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας καθώς και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών που παρά την υποστελέχωση πολλές φορές εργάζονται πάνω από τις δυνάμεις τους για να συνδράμουν το έργο της Διοίκησης για τους πολίτες».

Recommended For You

About the Author: efoni