Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Το #metoo του περιβάλλοντος στις ακτές της Βούλας

Ως ένα κάλεσμα για ένα περιβαλλοντικό #metoo σε όλους τους πολίτες, χαρακτήρισε τη δράση «We Sea More 2» ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, χαιρετίζοντας την Τρίτη 8 Ιουνίου δράση καθαρισμού των ακτών του Καβουρίου και της Β’ πλαζ Βούλας.

«Ενώσαμε δυνάμεις για να προχωρήσουμε στον καθαρισμό μιας πολυσύχναστης παραλιακής ζώνης, χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα, την τεχνολογία αιχμής και την όρεξη για δουλειά εθελοντών και εταιρειών, οι οποίες στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης κατάφεραν να κάνουν κάτι παραπάνω από ότι μια μέση εταιρεία κάνει. Είναι μια μοναδική διαδικασία και οφείλουμε σε μια χώρα σαν τη δική μας, να κάνουμε αυτή τη δράση όσο πιο εντατική γίνεται», ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τον χαιρετισμό της δράσης, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβάλλοντος που διοργάνωσαν ο όμιλος κυκλικής οικονομίας Polygreen και η εταιρεία τροφίμων και ποτών Nestlé Ελλάς.

Το πρόγραμμα We Sea More 2 έχει ως στόχο τη χαρτογράφηση των αποβλήτων με καινοτόμες μεθόδους στην επιφάνεια, το βυθό και την ακτή του θαλάσσιου οικοσυστήματος της περιοχής, τη συλλογή και την ανακύκλωσή τους.

Ως πεδίο εφαρμογής του προγράμματος φέτος επελέγη το θαλάσσιο οικοσύστημα της παραλίας του Αγίου Νικολάου (μικρό Καβούρι) και της Β’ Πλαζ Βούλας.

Οι κάτοικοι που ενδιαφέρονται να συνδράμουν στη δράση εθελοντικά μπορούν να προσέρχονται στη παραλία Αγίου Νικολάου (μικρό Καβούρι) έως και την Παρασκευή 11 Ιουνίου, από τις 09.00 το πρωί έως τις 15.00.

Να σημειωθεί ότι τις πρώτες δυο ημέρες της δράσης ανασύρθηκαν κυρίως από το βυθό περίπου 700 κιλά απορριμμάτων, με δύτες και εθελοντές να βοηθούν με όλες τους τις δυνάμεις για τον καθαρισμό των αποβλήτων, με την συνδρομή της Polyeco, η οποία προμηθεύει ειδικά σακουλάκια ώστε να μαζευτούν όσα συνελέχθησαν από τη θάλασσα.

Δείτε στην gallery του efoni.gr τις φωτογραφίες από την εκδήλωση και τη δράση:

Recommended For You

About the Author: efoni