Δήμος Αχαρνών: Tι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Επειδή έχει προκληθεί ένας σάλος με την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Δήμο Αχαρνών, το efoni.gr, μιλώντας με την αστυνομία αλλά και φορείς της πολιτικής προστασίας, ξεκαθαρίζει πως η απαγόρευση της κυκλοφορίας ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να υφίσταται από τις 6 το απόγευμα εως και τις 5 τα ξημερώματα. Ισχύει πώς τα καταστήματα σούπερ μάρκετ κλείνουν στις 8 μμ, παρόλα αυτά δεν καταλαβαίνουμε γιατί κάτι τέτοιο συμβαίνει, καθώς ο Δήμος Αχαρνών βρίσκεται στο Κόκκινο επίπεδο Β.

Ακολουθούν τα μέτρα από την ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά στις 29/1/2021

 

 

Στο «κόκκινο» η Αττική

Στις κόκκινες περιοχές μπήκε  η Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής, πλην των νήσων Αττικής, έπειτα από εισήγηση των επιδημιολόγων και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που θέτει σε ισχύ πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την περιοχή.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός, από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα για την περιφερειακή Ενότητα της Αττικής, πλην της περιφερειακής Ενότητας των νήσων:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

2. Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση).

3. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

Στο «κόκκινο» κι άλλες περιοχές

Στο κόκκινο επίπεδο Β μπαίνουν από αύριο στις 6 το πρωί και οι εξής περιοχές:

  • η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου
  • ο δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης
  • οι δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας
  • ο δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας
  • ο δήμος Χαλκιδέων και ο οικισμός Ρομά της δημοτικής Ενότητας Δυστίων του δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας
  • ο δήμος Νέας Προποντίδας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής
  • ο δήμος Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας
  • ο δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας
  • η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου.

Σε αυτό το επίπεδο Β΄-αυξημένου κινδύνου, θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

1. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές αυτές ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής που λόγω μητροπολιτικότητας, αυξημένου πληθυσμού και του δικτύου μαζικών μεταφορών, η απαγόρευση ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι στους Δήμους Αχαρνών και Ασπροπύργου η απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει από 18:00 έως 05:00.

2. Λειτουργούν δια ζώσης από 1/2/21 μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)

3. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

5. Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές

Recommended For You

About the Author: efoni