Δήμος Αχαρνών: Το δραματικό τηλεφώνημα Χαρδαλιά σε Βρεττό – «Σας κλείνουμε»

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου 16/1/2021, ο Δήμος Αχαρνών βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρού lockdown, όπως έκανε γνωστό ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Efoni.gr, ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό τηλεφωνικά από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 15/1 για το επικείμενο σκληρό lockdown που θα εφαρμοστεί για μία εβδομάδα στο Δήμο Αχαρνών. Από τη μεριά της, η Δημοτική Αρχή φέρεται να παρουσιάστηκε ξαφνιασμένη με αυτή την απόφαση καθώς τα τόσα πολλά ενεργά κρούσματα (166) που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, δεν αποτυπώθηκαν σε καμία διεξαγωγή rapid tests στο Δήμο Αχαρνών.

Να υπενθυμίσουμε πώς τα τελευταία rapid tests που έλαβαν χώρα στο Δήμο Αχαρνών μόλις την περασμένη Τρίτη 14/1, έδειξαν μόλις 4 θετικά δείγματα σε σύνολο βέβαια 321 tests.

Μέσα στα 166 κρούσματα φαίνεται να είναι και 5 κρούσματα από τον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Αχαρνών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Υπενθυμίζουμε τα μέτρα που ισχύουν μέχρι το Σάββατο 23/1/2021

Επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων.

Όσον αφορά στο λιανεμπόριο:

Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν έως τις 17:30.

Τα καταστήματα λιανικής θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away έως τις 17:30. Κανονικά θα λειτουργούν τα καταστήματα με delivery

Για τις λαϊκέs αγορέs θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Κλειστά θα παραμείνουν τα κομμωτήρια.

Ερήμωσε η πόλη!

Λίγο μετά τις 6, το Μενίδι έμοιαζε με πόλη-φάντασμα. Η πλατεία του Αγίου Βλασίου, η οδός Αριστοτέλους, η λεωφόρος Καραμανλή και όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης ήταν έρημοι!

Δείτε στην gallery τις πρώτες εικόνες:

Recommended For You

About the Author: efoni