Δήμαρχος Ωρωπού: Τo κλείσιμο του Τμήματος Ασφαλείας του Καλάμου θα ολοκληρώσει το έγκλημα του 2017

Ανησυχία και ανασφάλεια έχει δημιουργήσει στην τοπική κοινωνία του Δήμου Ωρωπού η πληροφορία πως μεθοδεύεται το κλείσιμο του Τμήματος Ασφαλείας του Καλάμου και η μεταφορά του στον Ωρωπό.
Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης αντέδρασε άμεσα και με δήλωση του ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση πως η παρούσα Δημοτική Αρχή θα σταθεί απέναντι σε όσους σχεδιάζουν συγχωνεύσεις και αλλαγές στις υπηρεσίες ασφαλείας που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.
Υπενθύμισε μάλιστα πως μετά το κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων Καπανδριτίου και Καλάμου το 2017 εκτοξεύτηκε η εγκληματικότητα στην περιοχή, ενισχύθηκε η ανασφάλεια, η απογοήτευση και η ταλαιπωρία των δημοτών.
“Με λύπη και με οργή πληροφορηθήκαμε πως μεθοδεύεται το κλείσιμο του Τμήματος Ασφαλείας του Καλάμου και η μεταφορά του στον Ωρωπό. Η ασφάλεια των πολιτών του Δήμου μας, αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη επιλογή. Η είδηση πραγματικά γεννά τεράστια ερωτηματικά και δημιουργεί τεράστιες ανησυχίες για το που πάει πραγματικά η Ασφάλεια στην περιοχή μας”, δήλωσε αρχικά ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και πρόσθεσε:
“Είναι ένα τεράστιο ολίσθημα που έρχεται να ολοκληρώσει το “έγκλημα” του 2017 με το κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων Καπανδριτίου και Καλάμου. Ο Δήμος Ωρωπού με τα 340 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, τις 9 Δημοτικές Ενότητες, τους δεκάδες διάσπαρτους και απομονωμένους οικισμούς έχει γίνει κατ’ επανάληψη “θύμα” παράνομων και παραβατικών συμπεριφορών. Αντί να ενισχύεται η αστυνομική προστασία οδεύουμε σε περαιτέρω μείωση της δημιουργώντας συνθήκες ανασφάλειας. Οι δημότες του Δήμου μας αισθάνονται απροστάτευτοι και γίνονται εύκολη λεία του κάθε λογής κακοποιού. Δεν είναι δυνατόν στο βωμό της όποιας εξοικονόμησης πόρων ή όποιας άλλης σκοπιμότητας να υποβαθμίζεται ο τόπος μας. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ενημερώνουμε και προειδοποιούμε όποιον προετοιμάζει τέτοιου είδους κινήσεις πως θα μας βρει απέναντί του ενωμένους και αποφασισμένους. Ζητάμε επίσης την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Καπανδριτίου άμεσα και χωρίς χρονοτριβή. Η ασφάλεια των πολιτών του Δήμου μας, αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη επιλογή και δεν κάνουμε σε αυτή μας την θέση ούτε βήμα πίσω”

Recommended For You

About the Author: efoni