Δήμαρχος Σαρωνικού: Επίσκεψη σε Λύκεια της περιοχής

Επίσκεψη στα λύκεια της περιοχής πραγματοποίησε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, μοιράζοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς το βιβλίο του με τίτλο «Η Επανάσταση στην Αττική και η Απελευθέρωση της Αθήνας».

Το νέο βιβλίο εκδόθηκε  από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων και αντλεί τη θεματολογία του από τον απελευθερωτικό αγώνα των χωριών της Αττικής έναντι του τουρκικού ζυγού, που κατέληξε στην απελευθέρωση της Αθήνας στις 25 Απριλίου 1821.

«Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ελευθερία του έθνους ξεκίνησε από τους απλούς ανθρώπους, τους αγνούς πατριώτες των χωριών της Αττικής που ξεκίνησαν με ό,τι μέσο διέθεταν να διώξουν τους Οθωμανούς δυνάστες τους. Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία από το αρχοντολόι της Αθήνας συμβίωνε αρμονικά μαζί τους», τόνισε ο κος. Φιλίππου απευθυνόμενος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. «Ήταν οι οπλαρχηγοί από τη Χασιά, το Μενίδι, τα Δερβενοχώρια και τα Μεσόγεια που μπήκαν μπροστάρηδες στον αγώνα και κατάφεραν να απελευθερώσουν την Αθήνα. Ως αρχαιολόγος, αυτό που θα πρότεινα σ’ εσάς τους νέους ανθρώπους, είναι να αναζητούμε την ιστορική αλήθεια μέσα από τα επιστημονικά στοιχεία και να μην μένουμε στην επιφάνεια  που ορίζεται πολλές φορές από πολιτική σκοπιμότητα. Μόνο έτσι μπορούμε να διαμορφώσουμε τεκμηριωμένη άποψη, μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι πολίτες», κατέληξε.

Τον κ. Φιλίππου, υποδέχθηκαν οι λυκειάρχες και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων ενώ κατά την επίσκεψη του στο Λύκειο Αναβύσσου συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο, Ηλία Πατσιαούρα.

Recommended For You

About the Author: efoni