Δήμαρχος Παιανίας: “Προστατεύουμε κατοίκους και περιβάλλον”

Διακόσιοι νέοι κάδοι απορριμμάτων θα τοποθετηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στους δρόμους του Δήμου Παιανίας αντικαθιστώντας τους υπάρχοντες φθαρμένους αλλά και καλύπτοντας επιπλέον σημεία.

Μεταξύ αυτών και εξήντα μπλε κάδοι (1.200 λίτρα έκαστος) με στόχο να ενισχυθεί περαιτέρω το ρεύμα της ανακύκλωσης με άμεση συνέπεια την μείωση του κόστους διαχείρισης απορριμμάτων για τον δήμο.

Θυμίζεται πως σύμφωνα σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ o Δήμος Παιανίας κατατάσσεται στην δεύτερη θέση στη χωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, χωρίς βιοαπόβλητα. Από το 2019 έχει τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα ανακύκλωσης στην πηγή με ξεχωριστούς κάδους για χαρτί και πλαστικά ή μέταλλα. Οι ειδικοί κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα δημοτικά κτίρια αλλά και σε σχολεία. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και πρόγραμμα ανακύκλωσης βιοαποβλήτων ενώ από την δημοτική αρχή ασκούνται πιέσεις στην ΕΕΑΑ για την αντικατάσταση των φθαρμένων μπλε κάδων. Σε λειτουργία βρίσκεται και πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων μέσω κόκκινων κάδων.

Η απόκτηση των νέων κάδων έγινε με ίδιους πόρους μέσα από τριετές πρόγραμμα αντικατάστασης. Σύμφωνα με την σύμβαση μέσα στο 2022 θα παραληφθούν από τον Δήμο Παιανίας επιπλέον 286 κάδοι ενώ από 415 θα παραδοθούν από τον προμηθευτή το 2023 και το 2024. Η συνολική προμήθεια είναι ύψους 264.873,92 ευρώ.

«Ενισχύουμε τον Διεύθυνση Περιβάλλοντος με επιπλέον 200 κάδους, τόσο για σύμμεικτα απορρίμματα όσο και για ανακύκλωση, προστατεύοντας τους κατοίκους και το περιβάλλον από την ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων. Με τη νέα προμήθεια θα αντικατασταθούν οι σπασμένοι κάδοι που προκαλούν  προβλήματα στους περιοίκους. Με την ευκαιρία, καλώ όλους τους κατοίκους να αξιοποιήσουμε και τους μπλε κάδους ενισχύοντας τα ποσοστά ανακύκλωσης στον δήμο μας. Είναι θέμα πολιτισμού αλλά και οικονομίας. Ο διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων είναι μια εύκολη διαδικασία υψηλής σημασίας για όλους μας και ένα μάθημα ουσίας για τα παιδιά μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Από την πλευρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος Ζωή Αγγελοπούλου σχολίασε: «Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες με περιορισμένους πόρους. Με την αγορά και τοποθέτηση των νέων κάδων δίνουμε τα όπλα και στους κατοίκους να συμβάλλουν με τον τρόπο τους».  

Σε συνεργασία και με τον αντιδήμαρχο Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Σταύρο Θανάση θα γίνει η χωροθέτηση των κάδων που θα τοποθετηθούν στη Δ.Ε. Γλύκων Νερών.

Recommended For You

About the Author: efoni