Γ. Πατούλης: Σε συνεργασία με το υπουργείο και τους δήμους χτίζουμε σταδιακά το όραμά μας

Τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης στην καθημερινότητά μας, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, κατά την παρουσίαση του προγράμματος «Τα δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην ανακύκλωση» της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρόντος και του γενικού γραμματέα Μανώλη Γραφάκου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος τα παιδιά ενημερώθηκαν από τον Ολυμπιονίκη της Πετοσφαίρισης Β. Κουρνέτα για την αξία της ανακύκλωσης και με διαδραστικό τρόπο-με την βοήθεια των γυμναστών ανά ομάδες, έτρεξαν σκυταλοδρομία με ανακυκλώσιμα υλικά- έμαθαν για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και το σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους συμμετέχοντες και αφού υπογράμμισε την προτεραιότητα της Περιφέρειας στην ενίσχυση της ανακύκλωσης επεσήμανε ότι «με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες έχουμε αναλάβει σε συνεργασία με τους δήμους αλλά και το υπουργείο Περιβάλλοντος να κάνουμε την Αττική Περιφέρεια-Πρωταθλήτρια στον τομέα της ανακύκλωσης». Πρόσθεσε ότι το όραμα αυτό χτίζεται σιγά-σιγά με πράξεις και κάλεσε τους μαθητές όπως και τους γονείς τους, να κάνουν την ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητας τους. Τόνισε τη δυναμική συνδρομή της Περιφέρειας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια έχοντας, «σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα διανομής κάδων ανακύκλωσης και σύγχρονων απορριμματοφόρων σε όλους τους δήμους της Αττικής».

Ο κ. Πατούλης απευθυνόμενους στα παιδιά, δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα τους παρέχοντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία που απαιτούνται προκειμένου να γίνει μέρος της ζωής μας ο σεβασμός στο περιβάλλον. Κλείνοντας ευχαρίστησε τον κ. Γραφάκο, τη δήμαρχο Πεντέλης Δ. Κεχαγιά και την αντιπεριφερειάρχη Λ. Κεφαλογιάννη για την άψογη συνεργασία δηλώνοντας ότι «το στοίχημα της ανακύκλωσης θα το κερδίσουμε όλοι μαζί».

Recommended For You

About the Author: efoni