Γλυκά Νερά: Καταθέτει ο 33χρονος πιλότος

Μία πιο καθαρή εικόνα για τη δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά έχουν οι αστυνομικοί από την κατάθεση που τους έδωσε ο σύζυγος.

Ο 33χρονος πιλότος βρίσκεται ακόμα στη ΓΑΔΑ και μιλάει στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newbomb.gr τους είπε ότι οι δράστες εισέβαλαν στη μεζονέτα γύρω στις 5 το πρωί, χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια την ωρα, παραβίασαν με διαρρηκτικά εργαλεία τα παραθυρα του υπογείου και ανέβηκαν στη σοφίτα του σπιτιού.

Εκεί κοιμόντουσαν το ζευγάρι, σε ένα διπλό κρεβάτι και το βρέφος στην κούνια του.

Στη συνέχεια, οι δράστες άρχισαν να τους βασανίζουν και να ζητάνε μετρητά.

Ο 33χορνος τους υπέδειξε πού βρίσκονται τα περίπου 15.000 ευρώ που είχε μέσα σε μία Monopoly.

 

Στην ερώτηση τι γλώσσα μιλούσαν οι δράστες, φέρεται να απάντησε ότι μιλούσαν καλά ελληνικά.

Ακόμη, σε αντίθεση με την αρχική πληροφόρηση, αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν, ότι το σκυλί της οικογένειας βρέθηκε κρεμασμένο από το λουρί στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας της μεζονέτας.

Γνώριζαν για τα χρήματα οι ληστές;

Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν, μεταξύ άλλων, να δώσουν απάντηση οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν τη δολοφονία της 20χρονης από την Αγγλία, μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στη μεζονέτα του ζευγαριού υπήρχε χρηματοκιβώτιο, με τους κακοποιούς να κινούνται σαν να ήταν πεπεισμένοι ότι στο σπίτι υπήρχαν μετρητά.

 

Επέμεναν δε, με τις ερωτήσεις τους για το πού βρίσκονται τα μετρητά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έστρεψαν το όπλο ακόμη και στο 11 μηνών μωράκι προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο ζευγάρι να αποκαλύψει πού βρίσκονται χρήματα και τιμαλφή.

Οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται στο κατά πόσο η συμμορία των τεσσάρων ληστών είχε με κάποιο τρόπο πληροφόρηση για τη ζωή του ζευγαριού.

 

Οι δράστες ωστόσο επέμειναν τον έδεσαν στα χέρια και στα πόδια με σχοινί και τον ξάπλωσαν δίπλα από το διπλό κρεβάτι.

Στη συνέχεια, έδεσαν πισθάγκωνα την 20χρονη με ρούχα και άρχισαν να τη βασανίζουν με ένα μαξιλάρι.

Ακόμη δεν έχει προσδιοριστέι αν ο θάνατός της προήλθε από στραγγαλισμό ή διά ασφυξίας από το μαξιλάρι.

Πού στρέφονται οι έρευνες

«Οι δράστες ήταν πιθανότατα τέσσερις. Αρχικά σκότωσαν και κρέμασαν το σκυλί της οικογένειας στην αυλή για να μην γαυγίζει. Στη συνέχεια, παραβίασαν ένα παράθυρο στην πίσω πλευρά της μεζονέτας και εισέβαλαν στο σπίτι. Ένας από τους τέσσερις έμεινε έξω από την οικία για να έχει το ρόλο του τσιλιαδόρου. Οι τρεις αρχικά ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον άντρα, το σύζυγο της 20χρονης. Αφού τον χτύπησαν, τον ακινητοποίησαν και τον έδεσαν χειροπόδαρα σε μία καρέκλα. Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σοφίτα της μεζονέτας όπου βρίσκονταν η γυναίκα με το μωρό της. Εκεί βασάνισαν την 20χρονη κλείνοντας της το στόμα με ένα μαξιλάρι. Στόχος τους ήταν να τους πει που βρίσκονται μετρητά και χρυσαφικά», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Η αγριότητα που επέδειξαν οι δράστες κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι είναι άτομα σεσημασμένα, τα στοιχεία των οποίων ενδεχομένως υπάρχουν στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. με αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Αυτός είναι ο λόγος που οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σαρώνουν τον τόπο του εγκλήματος για να εντοπίσουν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτοποίηση των δραστών.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας φαίνεται ότι οι ληστές πήραν από το σπίτι της οικογένειας περίπου 13.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας περίπου 10-15.000 ευρώ.

Recommended For You

About the Author: efoni