Γιώργος Πατούλης: Eίναι περισσότερο από ποτέ σήμερα αναγκαίο να κάνουμε μια βαθιά τομή στη λειτουργία του Κράτους


Tο μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής στο facebook:
Από τις 13 Φεβρουαρίου εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς διακοπή, αξιοποιώντας 101 μηχανήματα και 224 εργαζόμενους της Περιφέρειας και συνεργαζόμενων από το Μητρώο Εργοληπτών εργολάβων, για να πετύχουμε τελικά να κρατήσουμε ανοικτό και ασφαλές το κεντρικό οδικό δίκτυο της Αττικής, που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.
Η Περιφέρεια_Αττικής, όλες αυτές τις μέρες ως σήμερα, δίνει μια δύσκολη μάχη, για να αντιμετωπίσει σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τους Δήμους της Αττικής τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς κακοκαιρίας.
Παράλληλα συνδράμουμε στην προσπάθεια των Δήμων να απεγκλωβίσουν πολίτες και να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο που ανήκει στη δική τους αρμοδιότητα, καθώς και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που προσπαθούν μέχρι σήμερα να αποκαταστήσουν τις εκτεταμένες βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Είναι επίσης σημαντικό ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων πετύχαμε να παραμείνουν προσβάσιμα όλα τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής.
Με αφορμή τα διδάγματα από τη Μήδεια, είναι περισσότερο από ποτέ σήμερα αναγκαίο να κάνουμε μια βαθιά τομή στη λειτουργία του Κράτους.
Να προχωρήσουμε σε ένα γενναίο πρόγραμμα αναβάθμισης των δημόσιων υποδομών, με προτεραιότητα στην ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας, την υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης και τη δημιουργία ενός σύγχρονου μηχανισμού πολιτικής προστασίας, που θα δίνει βάρος στην πρόληψη και στον οποίο θα συμμετέχουν με υπευθυνότητα με πρώτη την αυτοδιοίκηση όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, με ξεκάθαρους ρόλους κι αρμοδιότητες ο καθένας.
Μόνον έτσι θα σταματήσει επιτέλους αυτό το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους και θα πάψουν να ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Recommended For You

About the Author: efoni