Γιώργος Λάνθιμος: «Ακατάλληλη» για ανηλίκους η νέα του ταινία

Ως αυστηρά ακατάλληλη για ανηλίκους κρίθηκε η νέα επερχόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, Poor Things, με πρωταγωνίστρια την Έμμα Στόουν.

Συγκεκριμένα, η ταινία χαρακτηρίστηκε ως «R-Rated» από το MPA καθώς περιλαμβάνει αρκετό σεξ και γυμνό, βία, ενοχλητικές σκηνές εικόνες gore, όπως και απρεπή και σκληρή εκφορά λόγου.

Έχει γίνει γνωστό ότι η ταινία πρόκειται να κάνει πρεμιέρα τον Μάιο στο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε και η πρώτη φωτογραφία με τη μούσα του Έλληνα σκηνοθέτη, Έμμα Στόουν.

Σημειώνεται ότι το Poor Things είναι η κινηματογραφική διασκευή στο ομώνυμο βιβλίο του Σκωτσέζου συγγραφέα Άλισντερ Γκρέι. Στην ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη πρωταγωνιστεί επίσης ο Γουίλεμ Νταφόε, Μαρκ Ράφαλο και ο Κρίστοφερ Άμποτ. Το σενάριο έχει την υπογραφή του Λάνθιμου και του Τόνι ΜακΝαμάρα (Ευνοούμενη), σε παραγωγή της Element Pictures.

Το μυθιστόρημα του Γκρέι κυκλοφόρησε το 1992 και ως κεντρικό χαρακτήρα έχει την Μπελα Μπάξτερ, μια νεαρή νυμφομανή, ένα θηλυκό… Φρανκεστάιν την οποία θα ενσαρκώσει η Στόουν. Στις προθήκες των ελληνικών βιβλιοπωλείων θα το βρείτε υπό τον τίτλο Χαμένα Κορμιά (εκδόσεις Νεφέλη).

Στη σύνοψη του βιβλίου αναφέρεται: «Τοποθετημένο στη Γλασκώβη και τα περίχωρά της, στην Αλεξάνδρεια και στο Παρίσι της δεκαετίας του 1880, το βιβλίο περιγράφει τις ερωτικές ζωές δύο γιατρών και μιας γυναίκας που ένας από τους δύο έχει δημιουργήσει. Περιέχει μερικούς ανίερους γάμους, αλλά σχεδόν καμία διαστροφή. Τίποτα σε αυτές τις σελίδες δεν θα μπορούσε να εκπλήξει τη Μαίρη Σέλευ, τον Λιούις Κάρολ ή τον Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, όπως και τίποτα δεν θα μπορούσε να κάνει ένα αθώο παιδί να κοκκινίσει».

Υπενθυμίζεται ότι η Έμμα Στόουν έχει συνεργαστεί με τον Λάνθιμο στην Ευνοούμενη και στη Βληχή, ενώ αναμένεται να τη δούμε και στο επερχόμενο AND το οποίο ολοκλήρωσε τα γυρίσματα τον προηγούμενο καιρό.

Recommended For You

About the Author: efoni