Γιώργος Κιμούλης – Ζέτα Δούκα: Όλες οι εξελίξεις της σοκαριστικής αποκάλυψης- Η απάντηση Κιμούλη- Ποιοι στέκονται στο πλευρό της Ζέτας Δούκα

 Οι καταγγελίες της ηθοποιού για σωματική και λεκτική βία προκάλεσαν την άμεση απάντηση με μήνυση και αγωγή εναντίον της, εκ μέρους του Γιώργου Κιμούλη

Η σοκαριστική αποκάλυψη που έκανε σήμερα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» η Ζέτα Δούκα, θα μπορούσε να είναι σαν το βότσαλο που πέφτει στην (ήρεμη) λίμνη του ελληνικού θεάματος.

Με σπασμένη φωνή και προσπαθώντας να συγκρατήσει την υπερένταση και τα δάκρυά της (κάποια στιγμή διέκοψε για να πιει λίγο νερό από το ποτήρι που είχε μπροστά της), η γνωστή ηθοποιός ανέτρεξε στη δική της βασανιστική εμπειρία ψυχολογικής και λεκτικής βίας που υπέστη από τον Γιώργο Κιμούλη, όπως κατήγγειλε η ίδια, στη διάρκεια της θεατρικής σεζόν 2008-9, στο θέατρο «Αθηνών» όταν συμπρωταγωνιστούσαν μαζί με τον Νίκο Ψαρρά και τη Δώρα Χρυσικού, στο σπονδυλωτό έργο «Πιο Κοντά» (Closer) του Πάτρικ Μάρμπερ.

Με αφορμή την πρόσφατη αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, η Ζέτα Δούκα αιφνιδίασε τη Δανάη Μπάρκα και τον συνεργάτη της, Άρη Καβατζίκη στον αέρα της πρωινής εκπομπής του MEGA, όπου ήταν καλεσμένη, όταν άρχισε λέγοντας: «Θα σα πω κι εγώ ένα περιστατικό που είχαν σαν ηθοποιός στα 23 χρόνια που είμαι.
Δεν αφορά σε σεξουαλική παρενόχληση, δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω και να το διαχωρίσω, είναι ψυχολογική και λεκτική βία. Ήταν μια ολόκληρη θεατρική σεζόν πριν από 13-14 χρόνια σε ένα κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πάρα πολύ ωραίο έργο, με ένα σπουδαίο καστ, με επικεφαλής του θιάσου τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη και ηθοποιό, ο οποίος κατά τα άλλα είναι ένας σπουδαίος μεγάλος ηθοποιός. Συνήθως έτσι γίνεται, οι σπουδαίοι άνθρωποι, οι ευφυέστατοι δεν σημαίνει ότι είναι στις διαπροσωπικές τους σχέσεις έτσι όπως φαίνονται».

Και συνέχισε: «Εγώ πήγα εκεί με πάρα πολύ μεγάλη ανυπομονησία να συνεργαστώ με αυτό τον άνθρωπο, σε αυτό το υπέροχο έργο, με αυτό τον υπέροχο θίασο και αυτό που συνάντησα ήταν μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να αλλάξει τη σκηνοθεσία, να αλλάξει τα λόγια, να προκαλέσει στον άλλον ένα υποκριτικό βραχυκύκλωμα, προκειμένου να τα χάσει και να μην μπορεί να είναι εκεί που πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και εκτεθειμένος επί σκηνής. Το οποίο έγινε πιο έντονο όταν οι κριτικές που άρχισαν να βγαίνουν για μένα ήταν καλές, αυτό τον θύμωσε ακόμα περισσότερο».

«Και εκτός σκηνής υπήρχαν περιστατικά λεκτικής βίας, με το να λέει ‘’Φύγε από ‘δω κοριτσάκι του Α’ έτους της δραματικής σχολής, ούτε να σου μιλάω…”, χειρονομίες… Και υπήρχε και ένα περιστατικό, ήταν η χρονιά που καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο. Είχε πολύ λίγο κόσμο στη βραδινή παράσταση, έστειλε τον συνάδελφό μου υπέροχο ηθοποιό και φίλο μου έκτοτε, να μου πει να βγω στη σκηνή για να πω στον κόσμο ότι δεν θα γίνει η παράσταση. Και όταν κατέβηκα και του είπα: ‘’Οκ, να το πω εγώ. Αλλά γιατί δεν βγαίνεις εσύ ως θιασάρχης και επικεφαλής;’’, με έβρισε, με κλώτσησε και είπε “ΟΚ, πάμε τρίτο κουδούνι”».

Συνεχίζοντας τον αποκαλυπτικό μονόλογό της, ανέφερε: «Αυτό έγινε αρχές Δεκεμβρίου. Τα Χριστούγεννα είχα υψηλό πυρετό πάνω από 41 και έπαιζα με βήχα και κλειστή φωνή και είχα ζητήσει να έχω ένα ποτήρι νερό για να καθαρίζει η φωνή μου. Στη σκηνή που δεν έφερνα εγώ το ποτήρι, απομακρυνόταν από τον φροντιστή κατ’ εντολή αυτού του ανθρώπου. Κι εκεί εξεράγην και του είπα “Κλείνω το θέατρο. Τελείωσε”. Επενέβη ο θεατρώνης και μου είπε: ‘’Θα του μιλήσω’’. Έβαλα την αξιοπρέπειά μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή με σκοπό να παραμείνει το έργο.

Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής και με πήγαν τα άλλα δυο μέλη του θιάσου στο σπίτι μου. Υπήρχε ένα περιστατικό που ανέβασα υψηλή πίεση και ακυρώθηκε η παράσταση. Και όταν έφτασε πια ο Απρίλιος και πήγα να ξεκουραστώ, γέμισα σπυριά τα οποία τα παντρεύτηκα για ενάμιση χρόνο στη ζωή μου.

Γιατί τώρα; Τώρα είναι η εποχή. Τώρα τα αυτιά ανοίγουν, δεν με νοιάζει τι θα πουν. Γιατί τώρα; Δεν είναι ερώτηση αυτή. Να λέμε ευτυχώς που ήρθε το τώρα. […] Υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες για όλη αυτή την ιστορία που καταθέτω αυτή τη στιγμή».

Ζέτα Δούκα: «Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη. Αυτός ο άνθρωπος ήταν σαν να μην υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια…»

Βουρκωμένη και ταραγμένη, η Ζέτα Δούκα πήρε μια βαθιά ανάσα και είπε: «Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών το 2008 – 2009. Με ένα θίασο ο οποίος απαρτιζόταν από τον Νίκο Ψαρρά και τη Δώρα Χρυσικού. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη. 

Γνωρίζω ότι πάρα πολλοί συνάδελφοί μου έχουν υποστεί τέτοιου είδους συμπεριφορές και από τον ίδιο και από άλλους και χειρότερα πράγματα. Και αυτή τη στιγμή αυτό που κάνω είναι να ανοίξω τον δρόμο της προσωπικής και ονομαστικής ομολογίας.

Καλώ τους συναδέλφους μου να μιλήσουν ανοιχτά και ονομαστικά. Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή (…) Ήταν ένας άνθρωπος που  μου τσάκισε την αξιοπρέπεια και με έκανε να ζήσω υπό καθεστώς φόβου. Αυτός ο άνθρωπος ήταν σαν να μην υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια…».

Γιώργος Κιμούλης: «Έχω ήδη δώσει εντολή για αγωγή και μήνυση. Δεν την αποσύρω ούτε αν μου ζητήσει συγνώμη»

Η απάντηση του Γιώργου Κιμούλη στο protothema.gr ήταν άμεση και σαφής: «Διαβεβαιώνω ότι δεν την έβρισα και δεν την κλώτσησα. Φυσικά και θα κινηθώ δικαστικά.. έκανα μήνυση για ακραία συκοφαντική δυσφήμιση. Αυτό αφορά εμένα, εκείνη και την πράξη της… Θεωρώ ψευδέστατο όλο αυτό και για αυτό κινήθηκα ήδη νομικά.

Επίσης, θεωρώ πως είναι απαράδεκτη η κίνηση της Ζέτας Δούκα να χρησιμοποιήσει την υπόθεση της κυρίας Μπεκατώρου, γιατί έτσι μειώνει την πράξη της… Φανταστείτε να θεωρηθεί η πράξη της κυρίας Μπεκατώρου ως κάτι μοδάτο και ο καθένας να θυμάται ένα γεγονός πριν 15 χρόνια όπου κάποιος τον στενοχώρησε, θύμωσε ή απαξίωσε και να βγαίνει να διηγείται και να περιγράφει μια ιστορία υπερβάλλοντας και προσθέτοντας και ψευδή γεγονότα. Μετά από λίγο θα το πάρει πίσω, αλλά αυτό έχει μείνει».

Μιλώντας ζωντανά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης σχολίασε: «Όταν το άκουσα για πρώτη φορά στενοχωρήθηκα, τώρα έχω θυμώσει πολύ. Ούτε για αστείο δεν κλώτσησα τη Ζέτα Δούκα».

«Έχω ήδη δώσει εντολή για αγωγή και μήνυση» συμπλήρωσε, ενώ υπογράμμισε ότι ακόμα και αν ανασκευάσει τις δηλώσεις της η ηθοποιός και ζητήσει συγνώμη δεν πρόκειται να την αποσύρει.

«Καταρχάς δεν κατάλαβα τι έγινε την περίοδο των συμβάντων μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου» είπε και εξήγησε πως «η παράσταση κράτησε μέχρι το Πάσχα και υπάρχουν και φωτογραφίες από την κοπή της πίτας ένα μήνα μετά, όπου είμαστε όλοι μια χαρά (…) Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Αυτό είναι προσωπικό. Αφορά εμένα, εκείνη και την πράξη της» είπε σε άλλο σημείο.

Νίκος Ψαρράς: Η δική του επιβεβαίωση μέσω instagram

«Περήφανος για τη Ζέτα» έγραψε πριν λίγη ώρα ο Νίκος Ψαρράς στο instagram, δίνοντας τη δική του στήριξη και επιβεβαιώνοντας προφανώς με αυτή του την ανάρτηση την καταγγελία της συμπρωταγωνίστριάς του, τον χειμώνα του 2008-9 στο θέατρο «Αθηνών».

Δώρα Χρυσικού: «Είμαστε με τη Ζέτα»

Με μία ανάρτησή της στο Facebook, η Δώρα Χρυσικού που συμμετείχε στον 4μελή θίασο της παράστασης «Πιο κοντά» στο θέατρο «Αθηνών», έκανε κι εκείνη γνωστή τη στήριξή της στη Ζέτα Δούκα.

Κατερίνα Γερονικολού: «Ζέτα Δούκα, σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες τον τρόπο. »

Και η Κατερίνα Γερονικολού μέσω του λογαριασμού της στο Instagram κατήγγειλε τον Γιώργο Κιμούλη για εργασιακό εκφοβισμό. «Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη «συνεργασία» μας», ανέφερε η ηθοποιός ενώ παρέθεσε την αφίσα απο την παράσταση «Δον Ζουάν , η επιστροφή» όπου συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη.

Παράλληλα πρόσθεσε πως τώρα νιώθει καλά για να μιλήσει, καθώς δεν είναι τόσο μικρή ώστε να φοβάται τον ίσκιο της, «ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου».

Τέλος ευχαρίστησε τη Ζέτα Δούκα που έκανε την αρχή. «Ζέτα Δούκα, σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες τον τρόπο. Μου θύμισες εικόνες που ήθελα να ξεχάσω. Μου έσφιξες την καρδιά. Λυπάμαι για όσα σου συνέβησαν… λυπάμαι και για μένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: protothema.gr

Recommended For You

About the Author: efoni