Γιασημάκης στο efoni.gr: «Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Ωρωπού – Περιμένουμε επιδείνωση του καιρού»

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» δείχνει τα… δόντια της στην Ανατολική Αττική και ο Ωρωπός είναι μια από τις περιοχές όπου σημειώθηκαν και αναμένεται να σημειωθούν, μεγάλες ποσότητες χιονόπτωσης.

Το efoni.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ωρωπού, Γιώργο Γιασημάκη, ο οποίος τόνισε πως ο δημοτικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα ενώ όλοι οι δρόμοι παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα ανοιχτοί.

«Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν υπάρχουν τα περσινά φαινόμενα με τις διακοπές ρεύματος που είχαμε με την ‘Μηδεια’, όπου το πρόβλημα ήταν της ΔΕΔΔΗΕ και όχι δικό μας. Όλοι οι δρόμοι στον Δήμο Ωρωπού είναι ανοιχτοί, έχει πέσει πολύ χιόνι, ωστόσο έχουμε καταφέρει σχετικά άνετα να κρατήσουμε ανοιχτή την κυκλοφορία», σχολίασε στο efoni.gr ο κύριος Γιασημάκης.

Παράλληλα, αναφορικά με την πορεία της κακοκαιρίας, πρόσθεσε: «Μας έχουν ειδοποιήσει από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για επιδείνωση από το μεσημέρι και μετά. Εμείς είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και θα είμαστε για όσο χρειαστεί».

Απεγκλωβίσεις πολιτών

Παράλληλα, το πρωί της Δευτέρας λεωφορείο του ΚΤΕΛ με δημότες του Δήμου Ωρωπού ακινητοποιήθηκε στην εθνική Οδό στη γέφυρα Καλυφτάκη λόγω της χιονοθύελλας.
Οι επιβάτες δημότες επικοινώνησαν με τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημακη και του ζήτησαν βοήθεια για να απεγκλωβιστούν.
Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση με επικεφαλής τον δήμαρχο (διακρίνεται στη φωτογραφία με την κίτρινη ειδική στολή), ένα καλά εξοπλισμένο όχημα 4Χ4 της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και ένα εξοπλισμενο λεωφορείο του Δήμου μας.
Η επιχείρηση απεγκλωβισμου των πολιτών στέφθηκε με επιτυχια. Όλοι οι πολίτες πόρτα πόρτα μεταφέρθηκαν από το λεωφορείο του Δήμου Ωρωπού με ασφάλεια στα σπίτια τους.

Recommended For You

About the Author: efoni