Γιάννης Σαμέλης: Επενδύουμε στην Ανατολική Αττική για ένα καλύτερο μέλλον!

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, μιλάει στη Φωνή για την περιοχή που ζει και πολιτεύεται, αλλά και την ανάγκη για αυτοδυναμία του κόμματος του για να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε.

Συνέντευξη στην Άρτεμις Γκούρλια

-Κύριε Σαμέλη, είστε πρώτη φορά υποψήφιος στην Ανατολική Αττική. Γιατί οι πολίτες της περιοχής να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε σας και τη ΝΔ;

Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση την περίοδο 2019-2023, σε μεγάλο βαθμό υλοποίησε τις τότε προεκλογικές της υποσχέσεις και ταυτόχρονα εξουδετέρωσε τις εξωγενείς κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Υπενθυμίζω ότι μειώθηκαν 50 φόροι και ασφαλιστικές εισφορές, όπως είχαμε υποσχεθεί, δημιουργήθηκε το ψηφιακό κράτος του gov.gr και η χώρα περνά σε νέα εποχή καταπολεμώντας την γραφειοκρατία,, στηρίχθηκαν οι επιχειρήσεις κατά την διάρκεια της πανδημίας με ποσά άνω των 50 δις ευρώ, ενισχύθηκε η άμυνα της χώρας με κορυφαίες στρατιωτικές συμφωνίες με την Γαλλία, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ενώ την ίδια στιγμή ανέκαμψε και η οικονομία και ήδη το 2022 η χώρα μας κατέγραψε ανάπτυξη 6% του ΑΕΠ, ποσοστό ρεκόρ στην Ευρωζώνη, και μέσα στο 2023 κινείται με αναπτυξιακούς ρυθμούς τριπλάσιους του ευρωπαϊκού μέσου όρου, και η ανεργία μειώθηκε κατά 7% και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα της δεκαετίας. Για τους λόγους αυτούς καταδεικνύεται ότι υπήρξαμε αξιόπιστοι και αποτελεσματικοί την τετραετία που μας πέρασε, και θα κατορθώσουμε αντιστοίχως να επιτύχουμε όσα υποσχόμαστε για την επόμενη θητεία, δηλαδή καλύτερους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και καλύτερη δημόσια υγεία για όλους.

– Εκτός από υποψήφιος είστε και κάτοικος της περιοχής. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης στην Ανατολική Αττική;

Η Ανατολική Αττική για δεκαετίες αντιμετωπιζόταν από την κεντρική εξουσία ως «υπόλοιπο», «πίσω αυλή» της πρωτεύουσας. Σήμερα όμως είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης στην Αττική, η περιοχή με την μεγαλύτερη οικονομική και δημογραφική άνοδο, αποτελεί πλέον το κέντρο βάρους στο σύνολο της περιφέρειας. Παράλληλα με την οικιστική έκρηξη όμως, απαιτούνται και απαραίτητες υποδομές, όπως η σύνδεση των λιμένων με το κέντρο με μέσα σταθερής τροχιάς, η οριστική επίλυση των ρυμοτομικών και οικιστικών εκκρεμοτήτων στο σύνολο της Ανατολικής Αττικής, όπως τα σχέδια πόλεων και η αποχέτευση, η δημιουργία προϋποθέσεων για την μόνιμη εγκατάσταση μεγάλων επιχειρησιακών μονάδων υψηλής τεχνολογίας, αλλά και ταυτόχρονα η προστασία του πρωτογενούς τομέα, και η προστασία των τοπικών μας προϊόντων, όπως ενδεικτικώς αναφέρω, το κρασί μας, το σταφύλι μας, το λάδι, τα οπωροκηπευτικά στην περιοχή του Μαραθώνα, τα σύκα Μαρκοπούλου. Για αυτά τα θέματα θα αγωνιστώ, για τον τόπο όπου ζω με την οικογένειά μου και επενδύσαμε τα όνειρά μας για ένα καλύτερο μέλλον.

– Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ βλέπουμε μεγάλη ανανέωση ως προς τα πρόσωπα. Πιστεύετε, με δεδομένη την αύξηση και των βουλευτικών εδρών στην περιοχή, ότι αυτή η ανανέωση θα αυξήσει και τα ποσοστά του κόμματος;

Η ΝΔ συγκρότησε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο στην περιοχή μας, με 15 άξιες και άξιουςσυναγωνιστές, που η καθεμιά και ο καθένας    αξίζουν τον σταυρό προτίμησης. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση απέδειξαν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για την περιοχή, με συγκεκριμένες επιλογές και έργα, αλλά και συνεχείς επισκέψεις του Πρωθυπουργού στον τόπο μας. Πιστεύω ότι από τον συνδυασμό των παραγόντων αυτών θα προκύψει ένα εξαιρετικό εκλογικό αποτέλεσμα και ο αριθμός των βουλευτών που θα εκλέξουμε θα είναι ο μεγαλύτερος που είχαμε ποτέ ως Νέα Δημοκρατία.

– Tέλος, ποια είναι η άποψή σας για τα ενδεχόμενα συγκυβέρνησης μετά την 21η Μαΐου;

Yπάρχει περιθώριο συνεργασίας με κάποιο κόμμα ή η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος; Είναι εδραία η πεποίθησή μου ότι στις 21 Μαΐου ο Ελληνικός λαός θα επαναβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του στην παράταξή μας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και σε δεύτερες εκλογές θα επιτευχθεί σαφής και άνετη αριθμητικά κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Τούτο αποτελεί μονόδρομο, γιατί είναι η μοναδική σαφής και συγκεκριμένη πρόταση που κατατίθεται προς τους συμπολίτες μας, σε αντίθεση με τα θολά οράματα περί δήθεν «προοδευτικής διακυβέρνησης» με εναλασσόμενους και αλληλοαποκλειόμενους συμμετέχοντες και «άγνωστο Χ» ως Πρωθυπουργό αυτής. Εμπιστεύομαι την κρίση των Ελλήνων, και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει σταθερή κυβέρνηση, παρά την πολιτική νάρκη της απλής αναλογικής που μας φόρτωσε ο κος Τσίπρας.

-Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαΐου της εφημερίδας  « Η Φωνή της Ανατολικής Αττικής»

Recommended For You

About the Author: efoni