Γερμανία: Λουτρό αίματος σε εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στην περιοχή Άλστερντορφ στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Δεν είναι ακόμα σαφές το κίνητρο του εγκλήματος, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Νεότερες πληροφορίες από το RTL αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για δράστη που διέφυγε, ενώ κύκλοι της Ασφάλειας χαρακτηρίζουν το συμβάν ως «πράξη ανθρώπου σε κατάσταση αμόκ».

Η DW μεταδίδει ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπάρχουν «ενδείξεις ότι ένας δράστης μπορεί να βρισκόταν στο κτίριο και μπορεί να είναι ακόμη και μεταξύ των νεκρών».

Σύμφωνα με την Bild, αρχικά εντοπίστηκαν έξι νεκροί και ο έβδομος βρέθηκε από αστυνομικούς στον δεύτερο όροφο.

Γερμανία: Λουτρό αίματος σε εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο-1

Το τηλεοπτικό δίκτυο NDR, επικαλούμενο δηλώσεις από εκπρόσωπο της αστυνομίας, μετέδωσε ότι περίπου στις 21:00 (τοπική ώρα), ένας ή περισσότεροι άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν εναντίον ανθρώπων στην εκκλησία.

Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο.

Γερμανία: Λουτρό αίματος σε εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο-2

Η αστυνομία έκανε λόγο για «σοβαρή κατάσταση», σημειώνοντας ότι «όλοι οι νεκροί φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς».

«Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν λίγο μετά τις εννιά, ήταν σαν να ακούμε πυροτεχνήματα. Αλλά η αστυνομία ήταν εκεί πολύ γρήγορα και μετά τελείωσε», δήλωσε στο RTL κάτοικος της περιοχής.

Οι πολίτες ειδοποιήθηκαν μέσω της εφαρμογής έγκαιρης προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης στα κινητά τους τηλέφωνα, «να αποφύγουν την περιοχή της επίθεσης, να βρουν άμεσα καταφύγιο σε κτίριο και να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνό τους μόνο σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης, προκειμένου να μην καταρρεύσει το δίκτυο».

 

Σε νεότερο tweet της, η Γερμανική αστυνομία αναφέρει ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες για τα κίνητρα του εγκλήματος. Σας ζητάμε να μην μοιράζεστε αβάσιμες  υποθέσεις και/ή να μην διαδίδετε φήμες».

Η αστυνομία του Αμβούργου κάλεσε, επίσης, τους πολίτες να αποφεύγουν τα προσβλητικά σχόλια, καθώς μετά το περιστατικό παρατηρήθηκε έξαρση ρατσιστικών μηνυμάτων στο διαδίκτυο.

Ο δήμαρχος του Αμβούργου, Πίτερ Τσέντσερ, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Οι δυνάμεις της αστυνομίας εργάζονται για να συλλάβουν τους δράστες και να διευκρινίσουν τι συνέβη», έγραψε στο Twitter.

Γερμανία: Λουτρό αίματος σε εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο-3

Recommended For You

About the Author: efoni