
Ενας αστυνομικός, που προσποιήθηκε τον πελάτη που ενδιαφερόταν να αγοράσει έναν σκύλο ράτσας τσιουάουα, ξεσκέπασε τη δράση του κυκλώματος που κατηγορούνται ότι είχαν στήσει παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς στον Γέρακα.
Ο αστυνομικός, το μεσημέρι της Τετάρτης, συναντήθηκε με ένα μέλος της σπείρας, ηλικίας 42 ετών με καταγωγή από την Αλβανία, στην οδό Γούναρη στην Αγία Παρασκευή, και κατά πληροφορίες δήλωσε πως ενδιαφέρεται να αγοράσει έναν σκύλο τσιουάουα, τότε η γυναίκα τού παρέδωσε το σκυλί, με αντίτιμο 500 ευρώ.
Αμεσα έκανε γνωστή την ιδιότητά του και τη συνέλαβε.
Η επιχείρηση με τον «μυστικό» αστυνομικό στήθηκε μετά από εισαγγελική παραγγελία που έλαβαν οι αστυνομικοί του τμήματος Σπάτων-Αρτέμιδος, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής.
Οπως προέκυψε από την έρευνα, δύο άτομα ηλικίας 47 και 31 ετών λειτουργούσαν ένα pet shop σαν «βιτρίνα».
Παράλληλα, σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών, είχαν προχωρήσει σε περισσότερες από 86 αγγελίες πώλησης ζώων συντροφιάς, στις οποίες καταχώριζαν επιχειρησιακούς αριθμούς τηλεφωνικών συνδέσεων, προκειμένου οι υποψήφιοι αγοραστές να έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους.
Οι δύο συλληφθέντες, ένας 42χρονος Αλβανός και μια 45χρονη, φέρεται πως ήταν εκείνοι που είχαν αναλάβει να επικοινωνούν με τους πελάτες και στη συνέχεια να τους μεταφέρουν τα κατοικίδια.
Οι κατηγορούμενοι φέρεται πως προχωρούσαν στην εκτροφή, την αναπαραγωγή και την εμπορία ζώων συντροφιάς στερούμενοι αδείας από την αρμόδια αρχή, χωρίς να τηρούν τους κανόνες ευζωίας τους.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτι κατηγορουμένου, αλλά και σε σχολή εκπαίδευσης σκύλων που χρησιμοποιούσαν, εντοπίστηκαν εγκλωβισμένα σε κλουβιά και 27 σκυλιά από διάφορες ράτσες, γάτα ράτσας Σφιγξ και γεράκι.