Βρετανία – Exit Poll: Επικράτηση των Εργατικών του Κιρ Στάρμερ με 410 έδρες

Πρωτιά για την παράταξη του σερ Κιρ Στάρμερ, όπως εξάλλου αναμενόταν βάσει δημοσκοπήσεων, δίνουν τα exit poll από τις εκλογές στη Βρετανία.

Ειδικότερα, οι εκτιμήσεις που μετέδωσε το BBC δίνουν στους Εργατικούς του Στάρμερ 410 έδρες και ακολουθούν οι Συντηρητικοί του Σούνακ με 131 έδρες.

Το exit poll από τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα της Βρετανίας δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις έκλεισαν οι κάλπες, στις 10:00 μ.μ. τοπική ώρα, ενώ η καταμέτρηση θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα και μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Τα κατά τόπους exit polls πραγματοποιήθηκαν σε περίπου 144 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα.
Το exit poll διενεργείται από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Ipsos, από κοινού για το BBC News, το ITV News και το Sky News.

Οι Εργατικοί θα κερδίσουν μια σαρωτική νίκη σε αυτές τις γενικές εκλογές, νικώντας το Συντηρητικό Κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, σύμφωνα με το exit poll των ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών.

Παρά το γεγονός ότι οι Εργατικοί πιθανόν να έχουν εξασφαλίσει μια σαρωτική νίκη, η τελική τους πλειοψηφία των 170 εδρών μπορεί να υπολείπεται κατά εννέα από αυτήν που είχε επιτύχει ο Τόνι Μπλερ το 1997.

 

Τόσο το ποσοστό των ψήφων όσο και οι έδρες του Συντηρητικού Κόμματος θα μπορούσαν να είναι οι χαμηλότερες στην ιστορία του κόμματος.

Recommended For You

About the Author: efoni