Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, λίγο μετά την παραδοχή ότι παραβίασε τους κανόνες προστασίας από την Covid-19 καθώς αγκάλιασε και φίλησε μια σύμβουλό του μέσα στο γραφείο του.

Η Ντάουνινγκ Στριτ έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Χάνκοκ προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Σε επιστολή του τόνισε πως «η κυβέρνηση οφείλει σε όλους εκείνους που θυσίασαν τόσα πολλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας να είναι ειλικρινής όταν τους απογοητεύει».

Παράλληλα, επανέλαβε τη συγγνώμη του για την παραβίαση των κανόνων και απολογήθηκε στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Το ροζ σκάνδαλο που ξέσπασε στη Ηνωμένο Βασίλειο, με πρωταγωνιστή τον υπουργό Χάνκοκ, ήρθε στο φως από την σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Sun». Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της Sun, ο 42χρονος Χάνκοκ φέρεται να έχει συνάψει ερωτική σχέση με την Τζίνα Κολαντάντζελο, σύζυγο του ιδρυτή της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Oliver Bonas.

Το πρόβλημα, προφανώς, ήταν πως η σχέση αυτή ήταν εξωσυζυγική και για τους δυο ενώ συνοδεύτηκε και με κάποιες φωτογραφίες των «πρωταγωνιστών». Ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα, όμως, για τους Βρετανούς δεν ήταν μόνο το παράνομο της σχέσης. Οι φωτογραφίες του Χάνκοκ με την Κολαντάντζελο να είναι αγκαλιασμένοι και να φιλιούνται, είχαν τραβηχτεί πριν από την άρση των μέτρων.

Αμφότεροι, κορυφαία στελέχη του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας, δεν τήρησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό κι αυτό ήταν από μόνο του αρκετό για να ξεσπάσει πολιτική θύελλα και να δώσει τροφή στα media για αυστηρότατη κριτική.

Ο Μπόρις Τζόνσον δέχθηκε αφόρητες πιέσεις να απομακρύνει από τη θέση του υπουργού τον Ματ Χάνκοκ και σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Sky News το απόγευμα του Σαββάτου, ο Βρετανός πολιτικός υπέβαλλε την παραίτησή του, γεγονός που επιβεβαιώνει και η Ντάουνινγκ Στριτ.

Recommended For You

About the Author: efoni