Βούλα: Πώς οργάνωσε ο γιατρός τους «μαϊμού» εμβολιασμούς σε αρνητές – Παραμένει άφαντος

Άφαντος παραμένει ο γιατρός που πέταξε δόσεις εμβολίων στον κάδο, κάνοντας ψευδώς εμβόλια σε πέντε φίλους του, αρνητές, για να πάρουν τα πιστοποιητικά.

Όλα άρχισαν πριν τρεις ημέρες όταν ο γιατρός του νοσοκομείου έφτασε μαζί με 5 άτομα στο νοσοκομείο ζητήσε στη νοσηλεύτρια που είχε βάρδια θα εμβολίαζε ο ίδιος τα συγκεκριμένα άτομα, δήθεν γιατί φοβόντουσαν.

Ο γιατρός προσποιούνταν ότι έκανε τον εμβολιασμό και πετούσε το εμβόλιο και τις σύριγγες. Η νοσηλεύτρια βρήκε μια σύριγγα με το εμβόλιο στο καλάθι των σκουπιδιών και αμέσως ενημέρωσε τους προϊσταμένους της. Από τον έλεγχο έλειπαν τρεις ακόμα δόσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ο καταγγελλόμενος γιατρός φέρεται να πήρε μαζί του και 2-3 φιαλίδια με το σκεύασμα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έλαβαν βεβαίωση εμβολιασμού οι 5 άνθρωποι που δήθεν εμβολιάστηκαν.

Μάλιστα, έγινε και διαπληκτισμός με μέλη του προσωπικού, όταν αντιλήφθηκαν τι συνέβη.

Σημείωσε πως τα πέντε άτομα είναι επίσης αντιμέτωπα με κυρώσεις.

Η σύμβαση του ορθοπεδικού με το νοσοκομείο διακόπηκε ήδη από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δηλώνει άγνοια για τους λόγους που βρέθηκε εκτός νοσοκομείου και φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν έχει κληθεί για εξηγήσεις ούτε από το νοσοκομείο, ούτε από την αστυνομία.

Σε βάρος του 54 χρόνου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών και για υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης.

 

Recommended For You

About the Author: efoni