Βούλα: ΕΔΕ για τον 50χρονο γιατρό που έκανε τους εμβολιασμούς «μαϊμού» στους αρνητές

Τη Δευτέρα στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση αναμένεται να αιτιολογήσει τους λόγους για τους οποίους προέβη στον «μαϊμού» εμβολιασμό ο ορθοπεδικός ο οποίος την περασμένη Κυριακή λίγο μετά τις 4 το απόγευμα πήγε στο Ασκληπιείο Βούλας και ζήτησε από νοσοκόμα που βρισκόταν στο χώρο εμβολιασμού να κάνει εκείνος το εμβόλιο σε πέντε άτομα που τον συνόδευαν γιατί όπως ισχυρίστηκε φοβόντουσαν και είχαν μονάχα σε εκείνον εμπιστοσύνη επειδή τον γνώριζαν.

Εκτός από τον 50χρονο ορθοπεδικό, πατέρα δυο παιδιών, τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν και οι 4 μάρτυρες μεταξύ των οποίων και η νοσοκόμα η οποία παρατήρησε ότι ο εν λόγω γιατρός δεν έκανε εμβόλιο αλλά προσποιήθηκε ότι κάνει την ένεση στον έναν εκ των πέντε γνωστών του, ενώ πέταξε το φιαλίδιο και τη σύριγγα στα σκουπίδια.

«Έχουμε καταθέσει μήνυση ως νοσοκομείο εις βάρος του γιατρού και αναμένουμε και τα αποτελέσματα από την ΕΔΕ που διατάχθηκε αμέσως μετά το περιστατικό. Από την πρώτη στιγμή απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα του και πλέον δεν είναι στο νοσοκομείο μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ» είπε στο protothema.gr ο κ. Ανδρέας Πλεμμένος, διοικητής του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί από νοσοκόμα στην αστυνομία, ο ορθοπεδικός μπήκε στο χώρο που γίνονται εμβολιασμοί και ζήτησε να κάνει ο ίδιος τα εμβόλια στα άτομα που τον συνόδευαν επειδή όπως ισχυρίστηκε φοβόντουσαν και δεν μπορούσαν να εμπιστευθούν κανέναν πλην εκείνου.

Η νοσοκόμα, η οποία είχε βάρδια εκείνη την ώρα, δέχτηκε να κάνει αυτή την παραχώρηση, αλλά, όπως κατήγγειλε, αντί ο γιατρός να προχωρήσει στη διαδικασία πέταξε τις δόσεις των εμβολίων και τις σύριγγες στα σκουπίδια.

Αμέσως μόλις η νοσοκόμα αντιλήφθηκε το περιστατικό ζήτησε εξηγήσεις από τον ορθοπεδικό αλλά εκείνος αντί απαντήσεων έφυγε σχεδόν τρέχοντας με τα άτομα που τον συνόδευαν.

Παρά τις αναζητήσεις, στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, ο γιατρός δεν κατάφερε να εντοπιστεί και να συλληφθεί ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, καθώς αυτό που εκτιμάται είναι ότι ο γιατρός ενήργησε με αυτο τον τρόπο για να εξυπηρετήσει αρνητές που ήθελαν να πάρουν τη βεβαίωση εμβολιασμού χωρίς να κάνουν το εμβόλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δηλώνει άγνοια για τους λόγους που βρέθηκε εκτός νοσοκομείου και φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν έχει κληθεί για εξηγήσεις ούτε από το νοσοκομείο, ούτε από την αστυνομία.

Πώς οργάνωσε τους εμβολιασμούς «μαϊμού» ο 50χρονος

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο,  μεταξύ άλλων έκανε γνωστό ότι ο γιατρός αποχωρώντας από τον χώρο του νοσοκομείο πήρε μαζί του και μερικά φιαλίδια εμβολίων.

«Οι νοσηλεύτριες και οι άλλοι συνάδελφοι του εμβολιαστικού κέντρου του νοσοκομείου Ασκληπιείου καταγγέλλουν τον γιατρό ότι προσπάθησε να κάνει μαιμου εμβολιασμούς σε πέντε γνωστούς του. Αν αυτό αποδειχθεί ο γιατρός δεν έχει καμία θέση ανάμεσά μας, προσβάλει όλο τον υγειονομικό κλάδο ο οποίος επί ενάμιση χρόνο δίνει σκληρή μάχη με τον κορονοϊό και με τις παθογένειες του συστήματος για να σώζει ζωές και παράλληλα δημιουργεί και αμφισβήτησε σε ένα μείζον ζήτημα για τη δημόσια υγεία», τόνισε αρχικά ο κ. Γιαννάκος, ο οποίος στη συνέχεια αποκάλυψε πώς διαδραματίστηκαν τα γεγονότα την περασμένη Κυριακή.

«Στις 4μισι ο απόγευμα ο γιατρός με πέντε γνωστούς του, τρεις άνδρες, δύο γυναίκες οι οποίοι είχαν κλείσει ραντεβού κανονικά -υπήρχαν δηλαδή στη λίστα με τα εμβόλια- πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο και ζήτησε να τους εμβολιάσει ο ίδιος γιατί φοβούνται τις σύριγγες, τα εμβόλια. Δεν προκάλεσε υποψίες γιατί ο ίδιος έκανε βάρδιες, συμμετείχε στον εμβλιασμό, ως υπάλληλος του νοσοκομείου, ήταν γιατρός ειδικευόμενος 50 ετών», πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος, επισημαίνοντας ότι κακώς τον άφησαν να περάσει εφόσον δεν είχε βάρδια οι «ανυποψίαστοι» συνάδελφοί του.

«Του έκαναν παρατηρήσεις, έγινε φασαρία, πήρε τους πέντε και έφυγε»

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο γιατρός… αποκαλύφθηκε από το πρώτο κιόλας περιστατικό καθώς σύμφωνα με τις μαρτυρίες «έριξε το υγρό έξω και τον τσίμπησε».
«Του έκαναν παρατηρήσεις, έγινε φασαρία, πήρε τους πέντε και έφυγε. Αρα ο στόχος όλων αυτών ήταν να δείξουν ότι εμβολιάστηκαν για να πάρουν τα πιστοποιητικά», κατέληξε ο κ. Γιαννάκος, κάνοντας γνωστό ότι ο γιατρός πήρε και… φιαλίδια εμβολίων μαζί του.

 

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Με αφορμή το περιστατικό της 4ης Ιουλίου 2021 που συνέβη στο εμβολιαστικό κέντρο του Γ.Ν. “Ασκληπιείο Βούλας και είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρουμε τα κάτωθι:

Την Κυριακή 04.07.21 και ώρα 16.10 περίπου, ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημερώθηκε από την εφημερεύουσα νοσηλεύτρια του εμβολιαστικού κέντρου, ότι προσήλθε ιατρός του νοσοκομείου, ειδικότητας Ορθοπεδικής και ισχυρίστηκε ότι για ψυχολογικούς λόγους, θα ήθελε να προβεί εκείνος στον εμβολιασμό πέντε (5) πολιτών γνωστών του, οι οποίοι είχαν κλείσει ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια της εμβολιαστικής διαδικασίας, η νοσηλεύτρια αντελήφθη ότι ο εν λόγω ιατρός προσποιήθηκε την πράξη του εμβολιασμού, ενώ απέρριπτε το περιεχόμενο του φιαλιδίου στον κάλαθο των αχρήστων.

Εκείνη τη στιγμή επενέβη, τον απομάκρυνε από τον χώρο του εμβολιαστικού κέντρου, μη ολοκληρώνοντας την εμβολιαστική διαδικασία για το συγκεκριμένο πολίτη, και άμεσα ενημέρωσε την προϊσταμένη της και τον διοικητή του νοσοκομείου.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε άμεσα τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, ζήτησε έγγραφη αναφορά από τη νοσηλεύτρια, αύξησε τη φύλαξη του εμβολιαστικού κέντρου και διέταξε για το συγκεκριμένο συμβάν Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).

Την επόμενη ημέρα κατατέθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου μήνυση, εντός αυτοφώρου, στο αστυνομικό τμήμα Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης, για παράβαση των άρθρων 42,220 Π. Κ. “Απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης” και του άρθρου 285 Γ. Κ. “Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών”.

Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται σχετικά με το εν λόγω γεγονός, είναι ανακριβές και δεν επιβεβαιώνεται. Είναι αυτονόητο ότι ουδείς εκ των ανωτέρω πολιτών καταχωρήθηκε ως εμβολιασθείς εξασφαλίζοντας το αδιάβλητο της εμβολιαστικής διαδικασίας, η οποία συνεχίζεται ομαλά και απρόσκοπτα».

Για το θέμα ανακοίνωση έβγαλε και η ΠΟΕΔΗΝ μέσω του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου ο οποίος ανέφερε:
«Εάν πράγματι αποδειχθεί αυτό που ενυπόγραφα καταγγέλθηκε στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ είναι ντροπή, καθώς επίσης σοβαρό πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα. Τέτοια άτομα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Θίγουν την τιμή και την υπόληψη, συκοφαντούν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την καταπολέμηση της πανδημίας, αναιρούν την προσπάθεια που κάνουμε για την συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό με εθελοντικό τρόπο ως ανάγκη ζωής. Τι καταγγέλθηκε ενυπόγραφα από το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου του νοσοκομείου;

Στις 4.14 μ.μ. την Κυριακή ειδικευόμενος γιατρός του νοσοκομείου Ασκληπιείου 50 χρονών επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου και ζήτησε από το προσωπικό να κάνει ο ίδιος τα εμβόλια σε πέντε γνωστούς του, 3 άνδρες και 2 γυναίκες, που είχαν κλεισμένα ραντεβού, γιατί δήθεν φοβόταν. Ο ίδιος ως γιατρός είχε απασχοληθεί στο εμβολιαστικό κέντρο και δεν προκάλεσε υποψίες.

Από τα καταγγελλόμενα υπήρχε σχέδιο να κάνει εμβολιασμούς μαϊμού για να πάρουν οι γνωστοί του τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Στο πρώτο άτομο που πήγε να εμβολιάσει πέταξε πρώτα το υγρό έξω. Έγινε αντιληπτός από το προσωπικό του έγιναν παρατηρήσεις. Έφυγε παίρνοντας μαζί του δύο, τρία φλακόν εμβολίων. Η διοίκηση συνομίλησα με τον αν. Διοικητή έπραξε τα δέοντα. Δεν του ανανέωσε τη σύμβαση, έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα και διέταξε επείγουσα ΕΔΕ».

«Τελικά δεν είναι θέμα μόρφωσης η συμμετοχή στον εμβολιασμό όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Τη βαρύτερη τιμωρία αν αποδειχθούν τα καταγγελλόμενα».

Το νοσοκομείο ήδη δεν ανανέωσε τη σύμβαση στον γιατρό, ενώ έχει προχωρήσει και η διαδικασία της ΕΔΕ.

Recommended For You

About the Author: efoni